Wat zijn cryptocurrencies en waar kun je crypto kopen

Op welk platform handel jij in cryptocurrencies?

Bekende cryptocurrencies

Je hebt ongetwijfeld wel eens van Bitcoin gehoord. Het is de meest bekende digitale munt die de afgelopen jaren enorm in waarde is gestegen. Een paar jaar geleden kon je een Bitcoin kopen voor 1000 euro en nu kost 1 bitcoin ongeveer dan 50.000 euro. Wellicht ken je ook andere bekende crypto’s zoals Ethereum, Solana of Cardano. Misschien heb je zelf ook wat geld geinvesteerd in cryptocurrencies of ken je iemand in je omgeving die Bitcoin bezit. Cryptocurrencies zijn ontzettend populair onder jongeren, 1 op de 4 jongeren bezit namelijk Bitcoin of andere alt coins.

Digitale portomonnee

Om Crypto’s te kunnen bezitten, moet je eerst een figitale portomonnee aanmaken. Zo’n digitale portomonnee waar je jouw crypto’s in opslaat wordt ook wel een wallet genoemd. Het engelse woord voor portomonnee dus. Je kunt een wallet aanmaken bij verschillende handelsplatformen of op de website van verschillende cryptocurrencies zelf. Een bitcoin wallet adres bestaat uit 26-35 alfanumerieke karakters zodat het echt een unieke letter-cijfer combinatie is. Deze code, ook wel wallet adres genomend, heb je nodig om crypto’s te ontvangen of crypto’s te versturen.

Handelen in cryptocurrencies

En de digitale munten worden verhandeld op een crypto exchange. Er zijn ontzettend veel verschillende handelsplatformen zoals je wellicht weet. De meest bekende zijn: Binance, Coinbase, FTX, Kucoin, Kraken etc.. Dit zijn allemaal internationale platformen, maar er zijn ook verschillende Nederlandse platformen zoals Bitvavo, Litebit, Bitcoin meester etc. Als jij je afvraagt welke crypto exchange je het beste kunt gebruiken, dan kun je het beste crypto exchanges vergelijken via Bestebank.org. Dan krijg je een goed beeld waar je allemaal uit kunt kiezen. Het is in ieder geval belangrijk dat je een betrouwbare exchange kiest, zodat je geld er veilig is.

Laatste ontwikkelingen in de crypto wereld

De onderliggende techniek achter de cryptocurrencies is natuurlijk blockchain. Dit is een manier om data op te slaan op een ketting van blokken. Deze blockchain wordt telkens aangevuld met nieuwe blokken waar bijvoorbeeld transacties op geregistreerd staan. Het mooie hiervan is dat dit volledig transparant en openbaar is. Opkomende ontwikkelingen zijn gedecentraliseerde applicaties die vernieuwing moeten brengen in de financiele wereld: dApps. Daarnaast hoor je de laatste tijd ook steeds meer over NFTs, oftewel non-fungible tokens. Dat betekent dus unieke tokens waarvan het eigendomsrecht geregistreerd staat op de blockchain. Misschien heb je ook al gehoord van de metaverse, dat is het volledige netwerk van aan elkaar gekoppelde gebruikers in virtuele ruimtes, waar ze met elkaar kunnen communiceren middels avatars.

Vergelijk & Kies: waarom niet minder betalen voor hetzelfde?

Ons motto: waarom zou je onnodig veel betalen voor een verzekering die dezelfde dekking heeft als een goedkopere verzekering, of een duur telefoonabonnement hebben met evenveel minuten, SMSjes en MBs als hetzelfde abonnement (maar dan goedkoper) bij een andere telecomprovider. Besparen op uw energierekening is voor de meeste mensen de grootst mogelijke besparing.