Populaire Apps

Google Maps, SnapChat, 9292OV, Pokémon Go, Slack, Dropbox, Spotify, Chrome, Instagram, Zaklamp, Tinder, AirBnB, Pinterest, Skype, Google Translate, Twitter, Hangouts, LinkedIn, Shazam, Netflix, Uber, Thuisbezorgd, Flitsmeister, Titanium, Internet Bankieren, LinkBubble, Gmail, Whatsapp,

Wat is Google Maps

Google maps is de kaartendienst van Google waarmee je adressen van huizen, bedrijven, winkels of andere plekken kunt opzoeken. Je kunt gebruik maken van Street view, dan zie je met foto beelden hoe de plek eruit ziet. Erg handig als je visueel bent ingesteld en niet 100% van de abstracte kaart uit wilt gaan. Bij google maps kun je ook heel handig een routebeschrijving krijgen of zelf uitprinten, maar tegenwoordig doe je dit via je mobiel, en dan zet je de routebeschrijving zo over naar de navigatie van je telefoon.

Hoe werkt Google Maps

Google auto's rijden rond met camera die alle wegen in kaart brengen, dit is een proces dat continue doorgaat, want plaatsen veranderen natuurlijk ook. Google Maps is een van de meest gebruikte apps wereldwijd omdat iedereen met regelmaat een locatie op wilt zoeken, of ergens naar toe moet. Je kunt overigens ook heel handig instellen of je te voet gaat, met openbaar vervoer of met de auto. Als je googled op een straat naam of adres typ achter je zoekterm 'maps' of 'google maps', dan krijg je sowieso de bekende kaart te zien.

Google Maps

Wat is Whatsapp

Gratis en onbeperkt berichten, foto's en video's versturen en zelfs bellen. Dat is whatsapp, en daarom is het zo populair. Je kunt groepen aanmaken met je vrienden, familie of zakenpartner. Kortom allemaal voordelen, zijn er ook nadelen? Eigenlijk niet, eerst was het zo dat Whatsapp technisch gezien de berichten nog wel zou kunnen lezen, maar inmiddels is dat onmogelijk door de end-to-end-encryptie. Door deze vorm van encryptie wordt de beveiliging (versleuteling) geregeld door de telefoons van de personen die met elkaar appen. De Whatsapp server zit daar dus helemaal niet meer tussen. De appjes kunnen alleen door jouw telefoon en de telefoon van degene waarmee je appt worden ontsleuteld. Kortom je privacy is gewaarborgd!

Whatsapp is cross-platform beschikbaar

WhatsApp is een cross-platform messaging app. Dit houdt in dat je berichten kunt versturen en ontvangen van mensen die een ander platform gebruiken. Dus als je een Samsung Galaxy hebt, dan kun je nog steeds berichten ontvangen van mensen met een Blackberry of iPhone. Dit is een van de voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld 'Ping', het programma waarmee alleen blackberry bezitters onderling berichten naar elkaar kunnen sturen. WhatsApp gebruikt dezelfde internet verbinding die jij ook gebruikt voor e-mailen en internetten op je telefoon. Daarom kost het gebruik van whatsapp niets.

whatsapp

Hoe Werkt Whatsapp

Je installeert het programma en dan moet je jouw telefoonnummer opgeven en door middel van een sms wordt gecontroleerd of jij daadwerkelijk de gebruiker bent van dat telefoonnummer(jouw telefoon). Als dit gelukt is dan kun je een (nick)name opgeven voor jezelf en ben je in principe al helemaal klaar. WhatsApp checkt al de telefoonnummers in je telefoonboek en dan zie je direct wie whatsapp gebruikt en deze mensen kun je meteen een bericht, foto of filmpje sturen. Kortom erg makkelijk en handig.

Wat is Snapchat

Met snapchat stuur je foto's naar elkaar die maar heel kort zichtbaar zijn voor degene naar wie je ze stuurt. Het maakt het wat spannender natuurlijk. Je kunt zelf kiezen wat voor soort foto je maakt en naar wie je die stuurt. Dit kan 1 persoon zijn, maar ook al je contacten, wat je zelf wilt. De app wordt natuurlijk ook gebruikt voor pikante foto's, maar daar heb je zelf controle over.

Hoe werkt Snapchat

Je download en installeert Snapchat vanuit de App of Play store, afhankelijk of je een iPhone hebt of een Samsung (of een ander merk telefoon). Je opent de app en daarmee maak je een foto, meestal van jezelf of van de groep mensen waar je op dat moment mee bent. Je verstuurt foto's op eigen risico. De ander kan de foto maar heel even zien, maar de anders zou een screenshot kunnen maken of een foto maken van zijn scherm met een andere telefoon.

snapchat

Wat is 9292

9292 is een Openbaar vervoer app. Als je vanaf thuis naar een andere locatie moet kun je op 9292 checken hoe laat er een bus, tram of trein vertrekt. Je krijgt precies te zien hoe lang je het lopen is tot een bushalte, of hoe lang het duurt om over te stappen. Erg nauwkeurig. Je hebt hier overigens niet persé een app voor nodig omdat je ook gewoon naar de website kan gaan en daar je opdracht invoeren.

Hoe werkt 9292?

Met 9292 plan jij je openbaar vervoer reis gratis, de service kost de consument niks. Je ziet ook actuele verstoringen en vertragingen op het traject dat jij aflegt van je huidige locatie tot je bestemming. Erg handig dus. Je plant je reis heel eenvoudig door de app te downloaden of naar de website te gaan en daar het adres in te voeren waar je nu bent en waar je naar toe wilt. JE kunt ook aangeven hoe je wilt reizen (via trein, bus, tram, metro, auto of fiets.

9292

Wat is Slack

Slack is een nieuwe manier van communiceren met het team waarmee je samenwerkt. Je kunt direct berichten sturen naar 1 iemand of naar meerdere mensen. Daarnaast kun je ook bellen of bellen met camera aan zodat je elkaar kunt zien, net zoals facetime. Daarnaast kun je ook heel makkelijk direct files of foto's delen. Slack kan files ook synchroniseren met DropBox of Google Drive bijvoorbeeld. Het grote voordeel is dat je niet hoeft te switchen tussen verschillende apps.

Hoe werkt Slack?

Slack is gericht op zakelijk gebruik. Je kunt het privé uiteraard ook gebruiken, maar het is voor teams die samenwerken op een project en regelmatig zaken moeten uitwisselen. Erg handig via de telefoon, zodat je ook niet zakelijk en privé door elkaar hoeft te gebruiken of altijd 2 telefoons op zak hoeft te hebben. Slack heeft ook een uitgebreid archief zodat je eenvoudig zaken terug kunt vinden zoals presentaties of documenten.

slack

Wat is Dropbox

Dropbox is een app waarmee je ontzettend handig files, documenten, foto's en video's kunt delen. ALs je samenwerkt met iemand en je werkt in hetzelfde document, dan slaan jullie het beiden op in dezelfde map op je computer of laptop. Dit is daadwerkelijk een mapje wat in de cloud staat en waar jullie allebei direct toegang tot hebben. ALs jij aanpassingen hebt gemaakt in het document dan worden deze aanpassingen automatisch doorgevoerd en kan de ander waarmee je samenwerkt zien wat jij hebt gedaan en dat aanvullen, zonder elke keer heen en weer te moeten e-mailen bijvoorbeeld. Daarnaast blijft het document veilig ook als je computer crasht bijvoorbeeld.

Hoe werkt Dropbox?

Dropbox kun je eenvoudig integreren op je computer of laptop. Net zoals je een nieuw mapje op je computer aanmaakt, doe je dat op exact dezelfde wijze maar dan in een map die in de cloud staat. Dropbox synchroniseert met telefoon, tablet en pc tegelijkertijd. Dus heb jij aan een document gewerkt op je computer, maar je wilt in de trein of ergens onderweg nog wat doen, dan heb je op je telefoon meteen de laatste versie waar je op je computer aan hebt gewerkt. Je kunt mensen eenvoudig uitnodigen om een sub-mapje te delen met die persoon. Diegene kan dan ook alleen de bestanden zien die in dat mapje staat. Dus met verschillende personen kun je verschillende mappen met files delen.

dropbox

Wat is Spotify

Spotify is een muziek streaming programma. Van spotify kun je zowel gratis als betaald gebruik maken. Het kost tien euro per maand en dan kun je alle muziek onbeperkt luisteren en heb je nooit reclames. Als je de gratis versie gebrurikt dan kun je ook alle muziek luisteren, maar dan heb je om de 3-4 liedjes een audio reclame blokje van 10-20 seconden. Ideaal dus om eerst gratis te proberen en bevalt het, dan kun je altijd nog de betaalde versie gebruiken.

Hoe werkt Spotify?

Als je spotify installeert dan maak je een eigen account aan en dan kun je muziek zoeken en losse nummers in een eigen afspeellijst zetten of je kunt op een artiest zoeken en dan krijg je meteen alle nummers van die dj, zanger(es) of band te zien. Daar zie je ook de meest afgespeelde nummers, je ziet de albums enzovoort. Wat leuk is, is dat je ook muziek en artiesten kan bekijken die in hetzelrde genre vallen en zo ontdek je ook nieuwe muziek. Je kunt ook eenvoudig je muziek delen met vrienden of aan facebook koppelen. Zo kun je met vrienden van je die dezelfde muziek smaak hebben heel makkelijk muziek delen en de afspeellijst van een ander bekijken. Dit kan natuurlijk alleen als diegene dat toe staat, want delen met iedereen mag, maar hoeft niet.

spotify

Wat is Chrome

Chrome is de internet browser van Google en wordt wereldwijd steeds populairder. Chrome is snel en dat is erg prettig. Afhankelijk van hoeveel jij je webbrowser gebruikt kan het handig zijn om extensies te installeren. Dat zijn ingebouwde programma's die je aan Chrome kunt toevoegen om meer uit je browser te halen. Je kunt in Chrome een digitaal notitie boekje toevoegen. Als je op een website zit en je krijgt een idee dan kun je dat meteen in chrome noteren en ook weer raadplegen als je op een andere computer, telefoon of tablet zit mits je ingelogd bent met Gmail bijvoorbeeld.

Chrome is eenvoudig te installeren, gewoon googlen en installeren. Met Chrome kun je net zoals bij andere internetbrowsers ook heel makkelijk favoriete webpagina's opslaan die je het meest bezoekt, dit doe je door helemaal rechts in de adresbalk op het sterretje te klikken en dan op OK. Chrome is ook handig omdat je met Chrome eenvoudig je geopende tabblad op Chrome (bijvoorbeeld youtube) kunt delen en bekijken op je TV. Dit kan met behulkp van Google cast, ook een handige extensie van Chrome.

chrome

Wat is Instagram

Instagram is een app om foto's en video's aan je vrienden of aan de hele wereld te laten zien. Bij elke foto kun je een korte text zetten en hashtags gebruiken om je foto te beschrijven. De video's op Instagram zijn meestal vrij kort 10 tot 100 seconden. Je kunt dus een persoonlijk profiel aanmaken waarbij je alleen dingen deelt met de vrienden die je hebt geaccepteerd en die dus ook jouw hele profiel kunnen bekijken. JE kunt er ook voor kiezen om je leven met de hele wereld te delen om zoveel mogelijk volgers te krijgen. Op instagram vind je veel mensen met een hobby zoals als fitness of accounts gericht op het delen van gezonde recepten. Bij Instagram heb je niet zo'n uitgebreid profiel als op facebook, het is echt gericht op foto's en video's meer niet. Geen lappen tekst.. Instagram kan ook alleen op mobiel worden gebruikt, maar aangezien de hele wereld iedere dag op zijn of haar mobiel zitten er inmiddels 600 miljoen actieve gebruikers dagelijks op Instagram.

Instagram voor bedrijven

Steeds meer bedrijven zijn ook actief op instagram omdat het ontzettend populair is. Mooie foto's kun je delen, positieve ervaringen van klanten kun je delen met de rest van de wereld. Zit jouw doelgroep op Instagram dan kan het een goed medium zijn om de marketing van je bedrijf verder uit te bouwen en klanten naar je toe te trekken.

Instagram
Vergelijk & Kies: waarom niet minder betalen voor hetzelfde?

Ons motto: waarom zou je onnodig veel betalen voor een verzekering die dezelfde dekking heeft als een goedkopere verzekering, of een duur telefoonabonnement hebben met evenveel minuten, SMSjes en MBs als hetzelfde abonnement (maar dan goedkoper) bij een andere telecomprovider. Besparen op uw energierekening is voor de meeste mensen de grootst mogelijke besparing.