5 tips om slim te besparen op je mobiele telefoonabonnement

Slim besparen op je op mobiele telefoonabonnement? Dat kan, en is gemakkelijker dan je nu misschien zou vermoeden. Hieronder geven wij je 5 tips voor als je een nieuw mobiel abonnement zoekt, en je daarbij euro’s in je portemonnee wil houden. Klinkt dat niet goed?


1. Abonnement met toestel? Kies niet voor het nieuwste smartphone model

Als je een nieuw mobiel abonnement wil afsluiten zijn er twee mogelijkheden, namelijk een abonnement met toestel of een abonnement zonder toestel (ook wel Sim Only genoemd). Valt de keuze voor jou op een abonnement met daarbij een nieuwe smartphone, dan is het goed om stil te staan bij de kosten voor je smartphone. Vaak worden deze gefinancierd via de zogeheten toestelbundel. Daarbij betaal je maandelijks je smartphone af, in 12 of 24 maanden, afhankelijk van de looptijd van je contract. Hoe duurder je smartphone, des te hoger je maandbedrag. Je kunt slim besparen op je maandelijkse lasten door niet het nieuwste smartphone model te kiezen van een bepaald telefoonmerk, maar juist een smartphone die 1 of meerdere jaren geleden op de markt verscheen. Iets oudere modellen zijn namelijk vaak een stuk goedkoper, wat je dan ook terug zal zien in (aanmerkelijk) lagere maandelijkse lasten voor je nieuwe toestel.


2. Een Sim Only abonnement met daarnaast een los toestel

Een andere manier om gemakkelijk te besparen op een mobiel abonnement is door te kiezen voor een Sim Only abonnement, en daarnaast zelf een los toestel te kopen. Hierdoor heb je veel meer keuze qua Sim Only’s en smartphones die je kunt combineren, en kun je vaak ook een goedkopere samenstelling realiseren van een abonnement en een toestel. De keuze voor abonnementen met toestel bij providers is namelijk vaak niet heel ruim.


3. Sluit een 2-jarig abonnement af

Een van de makkelijkste manieren om de besparen is het afsluiten van een 2-jarig abonnement, in plaats van een abonnement met een looptijd van 1 jaar of een maandelijks opzegbaar abonnement. Providers belonen je doorgaans met een klein maandelijks voordeel als je kiest voor een 2-jarig contract. Het enige nadeel is dat je dan wat langer gebonden bent aan de gekozen provider, maar als dat voor jou niet uitmaakt is een abonnement voor 2 jaar een slimme(re) keuze.


4. Kies voor een Sim Only provider

Sim Only providers zijn providers die uitsluitend abonnementen zonder toestel aanbieden. Voorbeelden hiervan zijn Lebara en Budget Mobiel. Dit soort providers richten zich doorgaans op het aanbieden van abonnementen met een wat kleinere omvang qua belminuten en data. Volstaat dat voor jou, dan kun je bij een Sim Only provider heel goed slagen voor een goedkope deal, en eenvoudig geld in je zakken houden!


5. Laat je huidige contract niet doorlopen na de einddatum

Mobiele providers upgraden van tijd tot tijd hun bundels, waardoor je meer belminuten en/of data aangeboden krijgt voor hetzelfde geld, of zelfs voor minder. Om die reden is het vrijwel nooit verstandig om je huidige mobiele abonnement te laten doorlopen na de einddatum, tegen de oude voorwaarden. Die zijn namelijk na 1 of 2 jaar vaak minder of zelfs veel minder gunstig dan de voorwaarden van de nieuwe abonnementsvormen van je provider. Kijk na de einddatum van je huidige mobiele contract dus altijd in welk nieuw mobiel abonnement je kunt verlengen bij je huidige provider, of in welk nieuw mobiel abonnement je kunt overstappen bij een andere provider. Je provider vergelijken met allerlei andere providers was nog nooit zo gemakkelijk als nu, en wel dankzij allerlei sites waarop je mobiele abonnementen kunt vergelijken, zoals Providervergelijken.nl.

Vergelijk & Kies: waarom niet minder betalen voor hetzelfde?

Ons motto: waarom zou je onnodig veel betalen voor een verzekering die dezelfde dekking heeft als een goedkopere verzekering, of een duur telefoonabonnement hebben met evenveel minuten, SMSjes en MBs als hetzelfde abonnement (maar dan goedkoper) bij een andere telecomprovider. Besparen op uw energierekening is voor de meeste mensen de grootst mogelijke besparing.