Cashback Energie

Cashback, Welkomstpremies en Welkomstbonussen

Welkomstbonus van een paar honderd euro voor de overstapper

Grote energieleveranciers willen elk jaar zoveel mogelijk nieuwe klanten binnenhalen om een zo hoog mogelijke winst te realiseren. Het draait meestal niet om een mooi 'groene energie' verhaal of zuinige energie, energieleveranciers willen zo veel mogelijk geld verdienen en dat is hun goed recht.

Welkomstbonus voor de consument

De grote energieleveranciers bedenken al jaren zo veel mogelijk redenen voor de consument om over te stappen. Een van die motieven voor u als consument om over te stappen is de welkomstbonus. Als consument is het slim om hiervan gebruik te maken aangezien het jou jaarlijks 100-200 euro kan opleveren en het belangrijkste is dat u niets of hoeft te doen.

Het recht op overstappen energieleverancier

U vult de vergelijker in, u krijgt de beste aanbiedingen en u stapt over in een aantal klikken over. Wij regelen dat de nieuwe energieleverancier uw overstap regelt met uw oude energieleverancier en alles is geregeld vanaf thuis. U zult nooit zonder stroom of gas zitten omdat het meewerken bij de wet is geregeld: de consument moet kunnen overstappen zonder aan wurg-contracten vast te zitten.

Overstappen gaat ook makkelijk in de praktijk

Gaat overstappen van energielevrancier ook echt makkelijk in de praktijk? Jazeker, er stappen gemiddeld 2 miljoen huidhoudens over ieder jaar. Dit geeft aan dat het eenvoudig te doen is en ook nooit prolemen veroorzaakt.

Alle kosten en kortingen vergelijken voor u overstapt

Natuurlijk is het belangrijk dat u de welkomstpremies meeneemt in uw keuze voor nieuwe energieleveranciers. Het komt vaak voor dat energileverancier A lagere tarieven hanteert voor stroom en gas dan energieleverancier B, maar de welkomstpremie is hoger bij B. Alle kosten en kortingen worden door vergelijkenkies.com op een rijtje gezet en doorberekend zodat u daadwerkelijk de beste (=goedkoopste) optie kunt kiezen.

Tarieven Energieleveranciers

Uit onderzoek onder huishoudens in Nederland is gebleken dat consumenten die jaarlijks overstappen absoluut het meeste geld overhouden. Dat komt omdat de jaarlijkse overstapper elke jaar een welkomstpremie kan opstrijken en profiteert van de laagste tarieven die energieleveranciers gebruiken om nieuwe klanten aan te trekken. Als u een vergelijking maakt op vergelijkenkies.com dan krijgt u een duidelijk overzicht van de werkelijke kosten en kortingen. Heel handig dus! Hoeft u niet zelf alles te verrekenen. Wij ontvangen van de energieleverancier 1% van een overstap en met dat geld kunnen wij weer een keer lekker uiteten of naar een feestje toe ;-) En we gebruiken het natuurlijke om de vergelijker real-time en dagelijks up-to-date te houden met de laatste tarieven.

Conclusie: overstappen loont

De conclusie is: overstappen loont voor de consument. De energieleverancier moet echter de concurrentie aangaan met andere partijen en verliest ook elk jaar veel van hun eigen klanten. Daarom bieden ze klanten die blijven soms een bonus (vaak noemen ze een bonus een cashback) zodat u loyaal bent en als klant blijft. Vaste klanten korting, blijven loont of een verlengbonus, ze verzinnen heel wat namen. Zij hebben een motief als u blijft (veel meer inkomsten), wij hebben een motief als u overstapt (een klein beetje inkomsten) en u moet doen wat voor u als consument het voordeligst is en het feit voor u is: jaarlijks overstappen is het voordeligst. Daarom moet u ook altijd kiezen voor een jaar contract.

Verkopers aan de deur

Als er weer eens zo’n mannetje aan de deur komt die u wilt binnenhalen en u via hem probeert over te stappen, vraagt u het hem of haar maar. Is jaarlijks overstappen het voordeligst? U weet nu het antwoord al.

Loyaliteitskorting

De realiteit is dat energieleveranciers strengere voorwaarden stellen aan u als klant als u in aanmerking wilt komen voor de loyaliteitskorting. Dit zullen ze niet zo snel zelf vermelden, maar dit blijkt uit ervaringen van consumenten die niet zijn overgestapt. Hoe dan ook geldt: vergelijk alle kosten en kortingen en kies dan voor de goedkoopste.

Andere welkomstbonussen (in plaats van geld)

Het komt ook voor dat energieleveranciers andere welkomstbonussen aanbieden in plaats van een cashback korting. Een ipad, of een thermostaat bijvoorbeeld. Ons advies, let goed op wat je krijgt. We hebben regelmatig berichten ontvangen mensen die een gratis tablet cadeau kregen en uiteindelijk bleek het zo’n oude tablet te zijn. Check dus goed wat je krijgt. Dit is eenvoudig te zien op de vergelijkingspagina. We weten dat consumenten (u) vaak gewoon geld terug wilt krijgen in paats van een product, dus de aanbieding met korting in euro’s staan bovenaan 

Vergelijk & Kies: waarom niet minder betalen voor hetzelfde?

Ons motto: waarom zou je onnodig veel betalen voor een verzekering die dezelfde dekking heeft als een goedkopere verzekering, of een duur telefoonabonnement hebben met evenveel minuten, SMSjes en MBs als hetzelfde abonnement (maar dan goedkoper) bij een andere telecomprovider. Besparen op uw energierekening is voor de meeste mensen de grootst mogelijke besparing.