Hoe vind je het beste mobiele telefoonabonnement

Mobiel abonnement met of zonder telefoon

Loopt jouw mobiele telefoonabonnement binnenkort af en wil je een nieuwe afsluiten? Dan is het slim om deze keuze niet te gehaast te maken. Er zijn namelijk veel soorten abonnementen om uit te kiezen, met daarbij extra opties. Hoe kies je nou het abonnement dat het beste bij jou past? Wat zijn de voor- en nadelen van bepaalde abonnementen? In dit artikel zullen we je hierover informeren.

Mobiel abonnement met of zonder telefoon

Het eerste waar je goed over na moet denken, is of je een abonnement neemt met of zonder telefoon. Als je kiest voor een abonnement met telefoon, is je telefoonabonnement – anders dan wat veel mensen denken - niet aan je toestel verbonden. Je kunt dus switchen van toestel als je abonnement nog loopt. Uiteraard is een abonnement met toestel duurder, omdat je nu eenmaal je nieuwe toestel betaalt. Dat kan in één keer, of via de zogeheten toestelbundel, met een afbetaling in 1 of 2 jaar. Het grote voordeel van het laatste is dat je de kosten voor je nieuwe smartphone niet in één keer hoeft te nemen. Dat kan prettig zijn, zeker als je kiest voor een wat duurdere smartphone. Het grote voordeel van een abonnement met toestel, is dat je een nieuwe telefoon kunt uitzoeken.

Als je liever een los mobiel abonnement hebt, en je geen zin hebt om kosten te maken voor een nieuwe smartphone, kun je beter kiezen voor een Sim Only. Het grote voordeel van een Sim Only is dus dat je langer met je telefoon kunt doen, en kosten kunt besparen. Als je je telefoon niet vaak gebruikt, of als je heel zuinig bent met je toestel, of als je gewoon niet telkens de nieuwste smartphone hoeft te hebben die wordt uitgegeven, dan is dit natuurlijk een veel betere optie dan een abonnement met telefoon. De goedkoopste Sim Only abonnementen zijn er verder al voor enkele euro’s per maand!

Welke van deze twee opties het beste is voor jou, is erg persoonlijk. Het ligt er vooral aan hoeveel waarde je hecht aan een nieuwe telefoon, en hoeveel geld je in je portemonnee hebt. Vind jij het prima om een ouder toestel te hebben en hier lang mee te doen? Dan is een Sim Only toch slimmer.

Mobiele telefoonabonnementen online vergelijken, en het beste abonnement kiezen

Hierna moet je de keuze gaan maken tussen een abonnement van 1 of 2 jaar. Ga je voor een abonnement met toestel, en wil je graag ieder jaar het nieuwste model hebben? Dan moet je natuurlijk kiezen voor een abonnement van 1 jaar. Als je niet per se de nieuwste telefoon nodig hebt, kun je beter kiezen voor een abonnement van twee jaar. Je betaalt bij een 2-jarig abonnement iets minder per maand, en je hoeft 2 jaar niet om te kijken naar een nieuw abonnement.

Voor de rest kan de vergelijking voor een nieuw mobiel abonnement onder andere worden gemaakt op de hoeveelheid belminuten, de hoeveelheid sms’jes, en de hoeveelheid data (voor internet). Met name het laatste aspect is de laatste jaren steeds belangrijker geworden, omdat mensen steeds meer internetten via hun smartphone. Om te zien welk abonnement en welke specificaties het beste bij je passen is het meestal slim om een van de vele online vergelijkers voor mobiele telefoonabonnementen te gebruiken. Bij dit soort online vergelijkers kun je de wensen voor je abonnement invoeren (het soort toestel, de looptijd, de hoeveelheid belminuten, de hoeveelheid data, Sim Only of met telefoon etc.) en met een tool wordt er dan gekeken welke aanbiedingen het beste passen bij jouw specificaties. Hierdoor weet je zeker dat je de beste keuze maakt en de goedkoopste provider en aanbieding kiest.

Vergelijk & Kies: waarom niet minder betalen voor hetzelfde?

Ons motto: waarom zou je onnodig veel betalen voor een verzekering die dezelfde dekking heeft als een goedkopere verzekering, of een duur telefoonabonnement hebben met evenveel minuten, SMSjes en MBs als hetzelfde abonnement (maar dan goedkoper) bij een andere telecomprovider. Besparen op uw energierekening is voor de meeste mensen de grootst mogelijke besparing.