Voordelen van Leningen oversluiten

Maak geld lenen overzichtelijk en goedkoper

Wanneer je leningen hebt openstaan bij de bank of andere kredietverstrekkers, kan het zijn dat leningen oversluiten een geschikte oplossing is om voor jou voordeliger uit te zijn. Geld lenen kan een handige tijdelijke oplossing zijn als je krap bij kas zit, maar let wel op want het lenen van geld kost ook geld. Wanneer je een lening hebt openstaan betaal je rente over het geleende bedrag. Het kan echter zijn dat je wanneer je de lening hebt lopen, je er achter komt dat je bij een andere bank of kredietvertrekker minder rente hoeft te betalen. Of wanneer je meerdere kleine leningen hebt lopen bij verschillende instanties, je door het oversluiten van de leningen er een overzichtelijke lening van kunt maken.


Voordelen van leningen oversluiten

Voornaamste voordelen van leningen oversluiten is dat je geld bespaart. Stel, je hebt een lening lopen bij jouw bank, waar je veel rente betaalt. Vervolgens heb je bij een andere kredietvertrekker ook een lening lopen met weer een ander percentage aan rente dat je dient te betalen. Op deze manier betaal je twee keer rente over de bedragen die je leent. Dat is een onnodig nadeel. Een ander nadeel hiervan is dat je, aangezien je meerdere leningen hebt lopen, je wellicht het overzicht kwijt raakt; wat moet ik aflossen? En per wanneer? Als je de leningen oversluit kun je beide leningen bundelen tot een lening waar je ook maar een bepaald percentage aan rente over betaalt. Hierdoor ben je goedkoper en overzichtelijker uit.


Hoe kan je jouw leningen oversluiten

Leningen oversluiten kun je doen via verschillende bedrijven die zich daar voor inzetten. Dit zijn er meerdere, dus je hebt verschillende opties. Wanneer je bij Google in typt dat je jouw leningen wilt oversluiten krijg je een groot aanbod te zien. Op de websites van deze bedrijven kun je jouw gegevens invoeren. Namelijk bij welke bank of andere kredietverstrekker je een lening open hebt staan, vervolgens voer je de gegevens in van de lening zelf (over welk bedrag gaat het en met hoeveel procent rente), dan kun je aangeven of je eventueel nog extra wilt lenen en dan wordt je aanvraag onder handen genomen. Het bedrijf, wat ook een bank als de Rabobank kan zijn bijvoorbeeld, zorgt ervoor dat het aflossen bij de andere partijen wordt geregeld.


Welke leningen zijn er

Wanneer je een lening wilt aanvragen krijg je te maken met dat je bij jezelf moet nagaan wat voor lening je wilt afsluiten. Je hebt hierbij de keuze tussen een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Bij een persoonlijke lening weet je van tevoren al om welk bedrag het gaat. Stel je wilt een auto aanschaffen en wilt voor dat doel geld lenen. Dan weet je al hoeveel geld je wilt gaan lenen. Maar stel, je huis is aan renovatie toe maar weet je nog niet tot hoe hoog de kosten zullen oplopen, dan kun je spreken van een doorlopend krediet. Het is ten alle tijden zaak dat jij duidelijk aangeeft om wat voor soort lening het gaat. Zodat hier betrouwbare afspraken over gemaakt kunnen worden en je niet op den duur in de schulden komt te zitten.

Vergelijk & Kies: waarom niet minder betalen voor hetzelfde?

Ons motto: waarom zou je onnodig veel betalen voor een verzekering die dezelfde dekking heeft als een goedkopere verzekering, of een duur telefoonabonnement hebben met evenveel minuten, SMSjes en MBs als hetzelfde abonnement (maar dan goedkoper) bij een andere telecomprovider. Besparen op uw energierekening is voor de meeste mensen de grootst mogelijke besparing.