"A bigger bang for your buck"

Waarom slimme mensen eens per jaar verzekeringen en energieleveranciers vergelijken en overstappen

Inhoudsopgave van deze pagina:

 1. Waarom vergelijken en overstappen
 2. Honderden euro's besparing mogelijk?
 3. Energieleveranciers vergelijken
 4. Overstappen reminder
 5. Zorgverzekeringen vergelijken
 6. Autoverzekeringen vergelijken
 7. Reisverzekeringen vergelijken
 8. Internet en televisie vergelijken

Waarom vergelijken en overstappen

Het korte antwoord: het bespaart geld. Een andere reden is dat je meer kunt krijgen voor het geld wat je op dit moment uitgeeft aan verzekeringen, telefonie, internet, gas en stroom.

Hoe zijn die honderden euro's besparing mogelijk?

 1. Bedrijven willen dolgraag nieuwe klanten aan zich binden en zijn bereid u flinke korting te geven als u overstapt.
 2. Prijzen veranderen continue en de kans dat u op dit moment niet bij de goedkoopste aanbieder zit is groot. Een nieuw contract bij een andere aanbieder geeft u de mogelijkheid om tegen de goedkopere prijzen het contract aan te gaan.

Waarom energieleveranciers vergelijken

Een een-persoons huidhouden geeft gemiddeld zo'n 1000 euro per jaar uit aan energie (gas en elektriciteit). Voor twee-persoons huishoudens is dit 1500 per jaar en voor gezinnen van 4 of meer personen tot wel 3000 euro per jaar. Kortom, dit is veel geld. Wat nou als je evenveel elektriciteit en gas kunt verbruiken maar dan voor een paar honder euro per jaar minder? Dan stap je over. Daarom is het beste advies wat je op deze site zult lezen dan ook: stap elk jaar over. Op je energierekening kun je in de regel het meest besparen.

Gratis Reminder Service

Niet oplettende mensen vergeten volgend jaar weer over te stappen en dan vallen ze terug in een variabel tarief wat vaak duurder is dan het vaste tarief dat je krijgt bij een 1-jarig contract. Met onze gratis herinnering service kun je aangeven wanneer je een e-mail wilt krijgen dat je binnnekort weer moet overstappen. Als je bijvoorbeeld vandaag (vrijdag 21 juni 2024) bent overgestapt, dan krijg je een e-mail over 11 maanden ( donderdag 22 mei 2025) met een reminder om over te stappen. Dan kun je een nieuwe vergelijking maken en direct de overstap aamvragen bij je nieuwe energieleverancier. Heel handig dus: je krijgt een mailtje, je maakt een nieuwe vergelijking met de dan geldende tarieven en kortingen, je stapt over en je bepaart geld!

Zorgverzekering vergelijken

In Nederland heb je de basis zorgverzekering en die is verplicht voor iedereen die in Nederland woont of werkt en ouder is dan 18 jaar. De belangrijkste medische zorg zoals huisarts en ziekenhuisopnamen, psychische hulp en geneemiddelen worden door de basisverzekering vergoed. Wil je meer verzekeren zoals de tandarts, anticonceptiemiddelen, fysiotherapie, homeopathie of andere alternatieve geneeswijzen, dan kun je een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Elke zorgverzekering heeft een duur van 1 jaar en loopt van 1 januari tot 31 december. Je kunt dus ook alleen overstappen vanaf 1 januari van het nieuwe jaar. Zorg wel dat je vòòr 20 december de overstap in gang zet, dan ben je zeker van een soepele overgang.

Autoverzekeringen vergelijken en soorten dekking

In Nederland is het verplicht om WA (Wattelijke Aansprakelijk) verzekerd te zijn. Als u schade maakt aan de auto van een ander, dan draait u niet zelf op voor de kosten, maar uw verzekering betaalt de schade. Schade aan uw eigen auto veroorzaakt door uzelf wordt niet door de WA verzekering vergoed. Rijd je dus tegen een paaltje aan en je wilt dat laten repareren, dan draai je zelf op voor die reparatiekosten. Bent u niet in het bezit van een WA autoverzekering, dan riskeert u hoge boetes en eventuele aanrijdingen moeten dan ook uit eigen zak worden betaald. Ruimer verzekeren met beperkt casco (WA plus) is ook mogelijk, dan is uw eigen auto verzekert tegen schade die ontstaat door bliksem, storm, hagelschade, diefstal of inbraak. Een all risk verzekering dekt naast de schade die u toebrengt aan anderen ook de schade aan uw eigen auto. In Nederland geldt de "groene kaart" als bewijs van dat je verzekerd bent. Deze krijg je jaarlijks opgestuurd of is eventueel ook in pasjes vorm beschikbaar en geldt als internationaal verzekeringsbewijs.

Kosten autoverzekering en No-claim korting

De kosten van je autoverzekering worden bepaald door je leeftijd (jongeren onder de 25 veroorzaken vaker schade), de provincie waarin je woont (in de Randstad gebeurden bijvoorbeeld meer ongelukken dan daarbuiten), hoeveel kilometer je per jaar rijdt, wat voor auto je rijdt, en hoeveel schadevrije jaren je hebt. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, des te goedkoper je autoverzekering. Stel je hebt 5 jaar geen schades gereden en dus ook geen schade geclaimt in de afgelopen 5 jaar, dan heb je een no-claim korting van 5 jaar.

Leuk die autoverzekering, maar wat te doen bij een ongeluk

 1. Breng jezelf en anderen betrokken bij het ongeluk in veiligheid
 2. Bij flinke schade, gewonden of doorrijden van andere voeruig: bel 112 en vraag om ambulance of politie hulp
 3. Wissel gegevens uit met degene waarmee je een aanrijding hebt gehad (dit is wettelijk verplicht)
 4. Maak foto's van de situatie, de schade, remsporen, nummerborden en locatie Dit kan achteraf ook als bewijs dienen.
 5. Zorg dat de auto's veilig staan en het doorgaande verkeer niet blokkeren.
 6. Rijdt je auto niet meer? Bel dan je autoverzekering om de auto weg te laten slepen naar een garage.
 7. Heb je een aanrijding op de snelweg hebt, rij naar het eerste tankstation of P of in nood de vluchtstrook
 8. Noteer de gegevens van getuigen zoals naam, adres, telefoonnummer, en kenteken
 9. Vul een schadeformulier in en onderteken dit beiden.
 10. Zijn jullie het oneens over hoe het precies is gegaan (en wie het ongeluk heeft veroorzaakt) bel dan de politie
 11. Vertrouw je de situatie niet (buitenlands kenteken, dronken bestuurder, geen rijbewijs of verzekering) bel dan de politie
 12. Accepteer geen directe afhandeling met een geldoverdracht o.i.d.

Er zijn ook verzekeringen die speciaal een assistentie service hebben in het geval van auto ongelukken.

Reisverzekeringen vergelijken

Er zijn verschillende soorten reisverzekeringen zoals de doorlopende reisverzekering die je afsluit voor de duur van een jaar. Maakt u reizen in binnen-of buitenland dan bent u verzekerd. De doorlopende reisverzekering dekt diefstal, verlies of beschadiging van de bagage die u meeneemt op reis. Het is belangrijk dat je goed de voorwaarden checkt bij een doorlopende reisverzekering, want niet alles is gedekt. Gaat u op wintersport of duiken, dan heb je vaak een extra dekking nodig. Huur je een auto, of ga je met de auto naar het buitenland en je auto gaat kapot, dan dekt je reisverzekering dat niet. Heb je een abonnement bij de ANWB of een verzekering afgesloten bij het verhuurbedrijf van je huur auto, dan kunt je daar uiteraard gebruik van maken. Ga je op vakantie en je doet aan een gevaarlijke sport mee, dan heb je daar ook een extra dekking voor nodig. Naast de doorlopende reisverzekering heb je ook een kortlopende reisverzekering. Deze sluit je dan af voor de weken dat je op vakantie bent.

Een reisverzekering is geen annuleringsverzekering. Dus als je huwelijk of relatie stuk loopt net voordat je op vakantie gaat, dan kun je geen beroep doen op je reisverzekering om het geld terug te krijgen. Als je op vakantie bent en een eerste-of tweedegraads familielid overlijdt, dan wordt de terugreis wel vergoed door je reisverzekering. De activiteiten en laatste dagen die je misloopt op vakantie worden niet vergoed door de riesverzekering (Wel door de annuleringsverzekering) als je die hebt afgesloten. De annuleringsverzekering vergoedt activiteiten die je al geboekt hebt, maar geen gebruik meer van kan maken.

Internet & Televisie vergelijken

Vergelijk & Kies: waarom niet minder betalen voor hetzelfde?

Ons motto: waarom zou je onnodig veel betalen voor een verzekering die dezelfde dekking heeft als een goedkopere verzekering, of een duur telefoonabonnement hebben met evenveel minuten, SMSjes en MBs als hetzelfde abonnement (maar dan goedkoper) bij een andere telecomprovider. Besparen op uw energierekening is voor de meeste mensen de grootst mogelijke besparing.