Het korte antwoord: het bespaart geld. Een andere reden is dat je meer kunt krijgen voor het geld wat je op dit moment uitgeeft aan verzekeringen, telefonie, internet, gas en stroom.
Een een-persoons huidhouden geeft gemiddeld zo'n 1000 euro per jaar uit aan energie (gas en elektriciteit). Voor twee-persoons huishoudens is dit 1500 per jaar en voor gezinnen van 4 of meer personen tot wel 3000 euro per jaar. Kortom, dit is veel geld. Wat nou als je evenveel elektriciteit en gas kunt verbruiken maar dan voor een paar honder euro per jaar minder? Dan stap je over. Daarom is het beste advies wat je op deze site zult lezen dan ook: stap elk jaar over. Op je energierekening kun je in de regel het meest besparen.
Niet oplettende mensen vergeten volgend jaar weer over te stappen en dan vallen ze terug in een variabel tarief wat vaak duurder is dan het vaste tarief dat je krijgt bij een 1-jarig contract. Met onze gratis herinnering service kun je aangeven wanneer je een e-mail wilt krijgen dat je binnnekort weer moet overstappen. Als je bijvoorbeeld vandaag (zondag 3 december 2023) bent overgestapt, dan krijg je een e-mail over 11 maanden ( zaterdag 2 november 2024) met een reminder om over te stappen. Dan kun je een nieuwe vergelijking maken en direct de overstap aamvragen bij je nieuwe energieleverancier. Heel handig dus: je krijgt een mailtje, je maakt een nieuwe vergelijking met de dan geldende tarieven en kortingen, je stapt over en je bepaart geld!
In Nederland heb je de basis zorgverzekering en die is verplicht voor iedereen die in Nederland woont of werkt en ouder is dan 18 jaar. De belangrijkste medische zorg zoals huisarts en ziekenhuisopnamen, psychische hulp en geneemiddelen worden door de basisverzekering vergoed. Wil je meer verzekeren zoals de tandarts, anticonceptiemiddelen, fysiotherapie, homeopathie of andere alternatieve geneeswijzen, dan kun je een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Elke zorgverzekering heeft een duur van 1 jaar en loopt van 1 januari tot 31 december. Je kunt dus ook alleen overstappen vanaf 1 januari van het nieuwe jaar. Zorg wel dat je vòòr 20 december de overstap in gang zet, dan ben je zeker van een soepele overgang.
In Nederland is het verplicht om WA (Wattelijke Aansprakelijk) verzekerd te zijn. Als u schade maakt aan de auto van een ander, dan draait u niet zelf op voor de kosten, maar uw verzekering betaalt de schade. Schade aan uw eigen auto veroorzaakt door uzelf wordt niet door de WA verzekering vergoed. Rijd je dus tegen een paaltje aan en je wilt dat laten repareren, dan draai je zelf op voor die reparatiekosten. Bent u niet in het bezit van een WA autoverzekering, dan riskeert u hoge boetes en eventuele aanrijdingen moeten dan ook uit eigen zak worden betaald. Ruimer verzekeren met beperkt casco (WA plus) is ook mogelijk, dan is uw eigen auto verzekert tegen schade die ontstaat door bliksem, storm, hagelschade, diefstal of inbraak. Een all risk verzekering dekt naast de schade die u toebrengt aan anderen ook de schade aan uw eigen auto. In Nederland geldt de "groene kaart" als bewijs van dat je verzekerd bent. Deze krijg je jaarlijks opgestuurd of is eventueel ook in pasjes vorm beschikbaar en geldt als internationaal verzekeringsbewijs.
De kosten van je autoverzekering worden bepaald door je leeftijd (jongeren onder de 25 veroorzaken vaker schade), de provincie waarin je woont (in de Randstad gebeurden bijvoorbeeld meer ongelukken dan daarbuiten), hoeveel kilometer je per jaar rijdt, wat voor auto je rijdt, en hoeveel schadevrije jaren je hebt. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, des te goedkoper je autoverzekering. Stel je hebt 5 jaar geen schades gereden en dus ook geen schade geclaimt in de afgelopen 5 jaar, dan heb je een no-claim korting van 5 jaar.
Er zijn ook verzekeringen die speciaal een assistentie service hebben in het geval van auto ongelukken.
Er zijn verschillende soorten reisverzekeringen zoals de doorlopende reisverzekering die je afsluit voor de duur van een jaar. Maakt u reizen in binnen-of buitenland dan bent u verzekerd. De doorlopende reisverzekering dekt diefstal, verlies of beschadiging van de bagage die u meeneemt op reis. Het is belangrijk dat je goed de voorwaarden checkt bij een doorlopende reisverzekering, want niet alles is gedekt. Gaat u op wintersport of duiken, dan heb je vaak een extra dekking nodig. Huur je een auto, of ga je met de auto naar het buitenland en je auto gaat kapot, dan dekt je reisverzekering dat niet. Heb je een abonnement bij de ANWB of een verzekering afgesloten bij het verhuurbedrijf van je huur auto, dan kunt je daar uiteraard gebruik van maken. Ga je op vakantie en je doet aan een gevaarlijke sport mee, dan heb je daar ook een extra dekking voor nodig. Naast de doorlopende reisverzekering heb je ook een kortlopende reisverzekering. Deze sluit je dan af voor de weken dat je op vakantie bent.
Een reisverzekering is geen annuleringsverzekering. Dus als je huwelijk of relatie stuk loopt net voordat je op vakantie gaat, dan kun je geen beroep doen op je reisverzekering om het geld terug te krijgen. Als je op vakantie bent en een eerste-of tweedegraads familielid overlijdt, dan wordt de terugreis wel vergoed door je reisverzekering. De activiteiten en laatste dagen die je misloopt op vakantie worden niet vergoed door de riesverzekering (Wel door de annuleringsverzekering) als je die hebt afgesloten. De annuleringsverzekering vergoedt activiteiten die je al geboekt hebt, maar geen gebruik meer van kan maken.
Ons motto: waarom zou je onnodig veel betalen voor een verzekering die dezelfde dekking heeft als een goedkopere verzekering, of een duur telefoonabonnement hebben met evenveel minuten, SMSjes en MBs als hetzelfde abonnement (maar dan goedkoper) bij een andere telecomprovider. Besparen op uw energierekening is voor de meeste mensen de grootst mogelijke besparing.