Uitvaartverzekering

Heb je alle zaken voor de toekomst goed geregeld? Wanneer jij de eigenaar bant van een eigen woning heb je hoogstwaarschijnlijk al een uitvaartverzekering afgesloten. Ook wanneer deze situatie niet op jou van toepassing is, heeft het zeker zin een een dergelijk verzekering goedkoop af te sluiten. Hiermee voorkom je immers dat je achterblijvende nabestaanden op moeten draaien voor de kosten van jouw uitvaart. Een ander voordeel; jij kunt de zaken wat betreft jouw uitvaart exact zo regelen zoals je dat wilt. Laat vastleggen wat jouw wensen zijn en maak een berekening van de kosten op basis van deze wensen. Zo kun je snel een goede uitvaartverzekering afsluiten die de kosten van jouw crematie of begrafenis dekt.

Kiezen voor een uitvaartverzekering in natura

Bij het kiezen van een goede verzekering voor de uitvaart is het vergoeden van de kosten van een uitvaart natuurlijk de hoofdzaak. Maar wil jij zelf de regie hebben over het invullen van jouw eigen uitvaart? Dan kun je door middel van het afsluiten van een natura uitvaartverzekering zeker stellen dat de zaken geregeld worden zoals jij dat wenste. Ook is het voordeel van het sluiten van dit type zorgverzekering het feit dat de nabestaanden zoveel mogelijk worden ontzorgd. De verzekering keert in natura uit. Dit houdt in dat de zaken in diensten uitgekeerd en geregeld worden. Hierdoor hoeven geliefden in een toch al moeilijke tijd geen beslissingen te nemen wat betreft het inschakelen van een bepaalde uitvaartverzorger. Jij kunt alles zoveel mogelijk zelf bepalen en vastleggen bij de verzekeraar, tot het ontwerp van de rouwkaarten en de bloemen aan toe. Vaak is er bij een natura uitvaartverzekering wel een klein cash bedrag dat de nabestaanden kunnen gebruiken om bijvoorbeeld bloemen mee te kopen. Sluit via shopadvies.nl jouw ideale uitvaartverzekering af.

Liever een kapitaal uitvaartverzekering?

Uiteraard is het ook mogelijk om te kiezen voor een kapitaal uitvaartverzekering. Hierbij komt een vooraf bepaalde som aan geld vrij wanneer je komt te overlijden. Met dit bedrag kunnen de nabestaanden naar eigen wens invulling geven aan jouw uitvaart. Hierbij moet men zelf dus de dienst regelen, een uitvaartverzorger inschakelen en bijvoorbeeld rouwkaarten ontwerpen en bestellen. Dit houdt in de praktijk in dat men veel moet regelen en zelf voor een flink aantal beslissingen komt te staan. Wil je jouw geliefden volledig ontzorgen? Dan kun je wellicht beter kiezen voor een natura verzekering. Bij een kapitaal uitvaartplan zorgt de verzekering uiteindelijk uiteraard voor het voldoen van de rekeningen voor de uitvaart. Mocht er teveel geld zijn besteed dan zal men moeten bijbetalen.

De mogelijkheden bij de uitvoer van een uitvaartverzekering

Kies je voor een begrafenis of een crematie? Een begrafenis kost aanzienlijk meer geld en de nabestaanden zijn vaak verantwoordelijk voor het onderhouden van het graf. Ook moeten na een aantal jaren de grafrechten worden verlengd en betaald. Tegenwoordig is het mogelijk om te kiezen voor een natuurbegrafenis in Nederland. De as kan na een crematie worden uitgestrooid of bijvoorbeeld worden toegevoegd aan een groeiende plant, die de nabestaanden kunnen verzorgen. Informeer hier om te zien wat voor de mogelijkheden zijn.

uitvaart verzekering
Vergelijk & Kies: waarom niet minder betalen voor hetzelfde?

Ons motto: waarom zou je meer betalen voor dezelfde verzekering, hetzelfde abonnement of exact hetzelfde product