Tips voor het vinden van de juiste tuinman

Als je een grote tuin hebt of een tuin hebt die veel onderhoud nodig heeft kan een tuinman de ideale oplossing voor je zijn. Maar ook als je iemand bent die gewoon niet van tuinieren houdt kun je een tuinman inschakelen. Wij geven je een aantal tips waar je op moet letten bij het inschakelen van een hovenier.

Bepaal wat er allemaal moet gebeuren

Allereerst is het belangrijk dat je bepaald wat er moet gebeuren in je tuin. Wil je bijvoorbeeld dat er struiken gesnoeid worden en dat het gras gemaaid wordt of wil je dat je tuin winterklaar gemaakt wordt? Niet alle werkzaamheden zullen op alle tuinen van toepassing zijn en misschien wil je ook niet alles uitbesteden. Dus bepaal voordat je een tuinman inschakelt, wat je precies door hem wilt laten doen en communiceer dit ook duidelijk zodat er geen verwarringen ontstaan.

Vergelijk verschillende hoveniers met elkaar

Als je weet wat je precies wilt laten doen is het makkelijk om verschillende hoveniers met elkaar te vergelijken. Je kunt de tuinmannen vergelijken op basis van prijs en de diensten die zij leveren. Sommige tuinmannen zijn namelijk gespecialiseerd in het uitvoeren meerdere werkzaamheden ten opzichte van andere tuinmannen. De kosten van het laten onderhouden van je tuin zijn een paar tientjes per uur, je bent er dus helemaal niet zoveel geld aan kwijt als de meeste mensen denken.

Kijk naar ervaringen van andere mensen

Als je een tuinman hebt gevonden die jouw geschikt lijkt, is het verstandig om te kijken welke ervaringen andere mensen met dit bedrijf hebben. Je kunt recensies vaak gemakkelijk online opzoeken of je kunt mensen in je omgeving vragen of zij positieve of negatieve ervaringen hebben met het betreffende bedrijf. Als je een tuinman hebt gevonden waarmee je prettig kan samenwerken, kun je er ook voor kiezen om deze regelmatig in te schakelen.

Vergelijk & Kies: waarom niet minder betalen voor hetzelfde?

Ons motto: waarom zou je onnodig veel betalen voor een verzekering die dezelfde dekking heeft als een goedkopere verzekering, of een duur telefoonabonnement hebben met evenveel minuten, SMSjes en MBs als hetzelfde abonnement (maar dan goedkoper) bij een andere telecomprovider. Besparen op uw energierekening is voor de meeste mensen de grootst mogelijke besparing.