Tips om geld te besparen als je op vakantie gaat

Een vakantie hoeft niet alleen weggelegd te zijn voor mensen met een groot budget. Ook als je wat minder te besteden hebt kun je prima op vakantie gaan. Je kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen om binnen Europa op vakantie te gaan. Wij geven je een paar tips voor als je de uitgaven voor je vakantie niet te veel uit de hand wilt laten lopen.

Stel een budget vast

Het is erg belangrijk dat je van tevoren bepaald hoeveel je te besteden hebt. Doe dit aan de hand van het aantal dagen dat je van plan bent om weg te gaan. Als je maar voor twee of drie dagen weggaat heb je een aanzienlijk lager budget nodig dan als je enkele weken op vakantie gaat. Probeer ook alles mee te nemen in deze begroting dus vervoer, activiteiten en eten want dan kan datgene wat je uitgeeft niet veel hoger zijn dan je in gedachte had.

Plan van te oren wat je gaat doen

Daarnaast is het ook belangrijk dat je kijkt naar welke activiteiten je allemaal op vakantie wil gaan doen en wat de kosten hiervan zijn. Dit kun je gemakkelijk op het internet of in reisgidsen opzoeken. Als je dit hebt gedaan kun je ook een planning maken per dag, zodat je precies weet wat je gaat doen en wat je uitgaven die dag zullen zijn.

Kijk welke vervoersopties er zijn

Bekijk ook van tevoren welke vervoersopties er zijn. Dit moet je doen voor de reis van je huis naar het vliegveld, de reis van het vliegveld naar je verblijfplaats en ook het vervoer op je vakantiebestemming. Meestal kun je ervoor kiezen om een taxi te bellen, met het openbaar vervoer te gaan of om een auto te huren. Je kunt er ook voor kiezen om zelf met de auto naar het vliegveld te gaan maar dan is het verstandig om een goedkope parkeerplaats te zoeken.

Vergelijk & Kies: waarom niet minder betalen voor hetzelfde?

Ons motto: waarom zou je onnodig veel betalen voor een verzekering die dezelfde dekking heeft als een goedkopere verzekering, of een duur telefoonabonnement hebben met evenveel minuten, SMSjes en MBs als hetzelfde abonnement (maar dan goedkoper) bij een andere telecomprovider. Besparen op uw energierekening is voor de meeste mensen de grootst mogelijke besparing.