Is het vergelijken van premies voor de brommerverzekering zinvol?

Als u het vergelijkt met veel andere verzekeringen is de brommerverzekering relatief goedkoop. Dat wil nog niet zeggen dat de premieverschillen tussen verzekeraars klein zijn. Vooral in de meest uitgebreide brommerverzekering kunnen de maandelijkse lasten tientallen euro’s per maand verschillen.

Bij het afsluiten van een brommerverzekering kunt u vaak kiezen tussen vier verzekeringsvormen, namelijk:

  • WA (wettelijke aansprakelijkheid)
  • WA + Diefstal
  • Wettelijke aansprakelijkheid + Diefstal en brand
  • WA + Diefstal, brand en aanrijding

Het zal u niet verbazen dat de meest uitgebreide dekking de duurste verzekering geeft. Voor de WA brommerverzekering komt de premie in veel gevallen niet boven de tien euro uit. In de meest uitgebreide verzekering stijgt de premie al snel naar tientallen euro’s per maand. Door het verzekeren van uw brommer bij een goedkopere verzekeraar, bespaart u al gauw een paar euro tot zelfs tientallen euro’s per maand. Het vergelijken van uw huidige brommerverzekering met de concurrenten kost u nu even moeite, maar binnen een paar minuten is alles geregeld.

Hoe werkt het vergelijken?

U kunt verzekeringen vergelijken door het invullen van het kenteken in onze vergelijker. Ook als u het kenteken niet bij de hand heeft, is een vergelijking zo gemaakt. In dat geval kunt u namelijk zelf opgeven welk type bromfiets het is en het merk en het type toevoegen. Aanvullend worden er vragen gesteld als:

  • Geboortedatum van de jongste gebruiker van de brommer;
  • Postcode en huisnummer;
  • Het aantal schadevrije jaren opgebouwd in een brommerverzekering.

Bij de laatste stap in het vergelijken van de brommerverzekering krijgt u de premies in beeld. Vervolgens kunt u nog kiezen hoe u de brommer wilt verzekeren.

Bespaar niet door het kiezen van een beperktere dekking

U kunt de brommerverzekering zo goedkoop mogelijk houden door het kiezen voor de WA verzekering, maar bij schade of bij diefstal krijgt u spijt van deze keuze. Het besparen op de premie kan namelijk ook anders. De duurste verzekeraar kan tientallen euro’s meer in rekening brengen in vergelijking met de goedkoopste verzekeraar. Kies voor uzelf dus voor de best mogelijke brommerverzekering tegen de laagste premie.

Heeft u de aanvullende verzekeringen echt nodig?

Aanvullend op de brommerverzekering kunt u ook nog uit een aantal extra verzekeringen kiezen. U kunt bijvoorbeeld verhaalsrechtsbijstand en rechtsbijstand meeverzekeren. Deze aanvullingen bieden hulp bij geschillen en bij het verhalen van schade op de veroorzaker. Het zijn nuttige verzekeringen, maar kijk wel kritisch of u deze verzekeringen ook echt nodig heeft. Als u ook al een gezinsrechtsbijstandsverzekering inclusief een dekking voor verkeer heeft, dan zijn deze aanvullingen niet nodig. Voor het verhalen van schade op de verantwoordelijke kunt u gratis gebruik maken van de service van 112schade.nl.

Vergelijk & Kies: waarom niet minder betalen voor hetzelfde?

Ons motto: waarom zou je onnodig veel betalen voor een verzekering die dezelfde dekking heeft als een goedkopere verzekering, of een duur telefoonabonnement hebben met evenveel minuten, SMSjes en MBs als hetzelfde abonnement (maar dan goedkoper) bij een andere telecomprovider. Besparen op uw energierekening is voor de meeste mensen de grootst mogelijke besparing.