Hoe onderhoud je een parasol?

Tegenwoordig zijn er veel parasols in verschillende kleuren en maten. De bekendste types van een parasol zijn staande parasols en zweefparasols. Veel mensen zullen ook wel een parasol hebben maar die heeft natuurlijk ook onderhoud nodig voor een langere levensduur. Een parasol biedt bescherming in verschillende gevallen, zoals wind en de zon en regen. Maar een parasol is er over het algemeen niet voor bedoeld om in de regen te gebruiken, aangezien het materiaal anders is dan dat van een paraplu. Uitzonderingen zijn de speciale waterdichte parasols, die voorzien zijn van een speciaal waterdicht doek zonder naden dat hiervoor gemaakt is. Het is beter om je parasol in te klappen wanneer je er geen gebruik van maakt, zodat deze niet kan beschadigen als het plotseling harder gaat waaien. Een parasol behoudt natuurlijk zijn kwaliteit door het regelmatig schoon te maken. Stof en vuil kunnen met een droge doek of zachte borstel van een parasoldoek worden verwijderd. Als het vuil in het getrokken is, kun je de parasol schoonmaken met water en groene zeep. De beste manier is bij geen gebruik een parasolhoes te gebruiken. Het is simpel en geeft de beste bescherming, want het kan lastig zijn om een zware parasol droog te zetten.

Weten welke parasolvoet je moet nemen

Parasols hebben allemaal een parasolvoet nodig, maar welke? Zweefparasols en stokparasols hebben verschillende parasolvoeten nodig. Om te kijken hoe zwaar je parasolvoet moet zijn, kijk je eerst naar de grote. In het schema hiernaast kun je zien hoe zwaar je parasolvoet moet zijn voor een stokparasol. De meeste zweefparasols worden aangeboden zonder parasolvoet. Zweefparasols hebben wel een zwaardere parasolvoet nodig omdat het gewicht op een ander punt ligt dan bij die van een stokparasol. Veel parasolvoeten zijn gemaakt van graniet of van plastic die je kunt vullen met stenen of zand. De voeten van graniet zijn van zichzelf al zwaar dus hoeft er niks aan toegevoegd worden. Je kunt ook een parasol vast in grond zetten. Als de ondergrond sterk genoeg is kun je het vast in de grond zetten.

parasol

Welke parasol moet je uiteindelijk nemen?

De drie meest voorkomende parasol frames zijn van hout, aluminium en van glasvezel. Elk materiaal heeft zijn eigen voordeel, maar welk je moet kiezen ligt aan jouw persoonlijke voorkeur en de omgeving waar de parasol wordt gebruikt. Aluminium heeft vaak de meeste voorkeur omdat het van sterk en licht materiaal is gemaakt. Een parasol met een houten frame geeft vaak een chique uitstraling en kan meer sfeer geven. Glasvezel is een haar dunne vezel gemaakt van een speciaal soort glas. Het materiaal is enorm duurzaam dus is dit een goed materiaal voor een parasol. Omdat een glasvezel frame flexibel is, kan het licht meebuigen bij wind en het zal dus nog jaren mooi en heel blijven. Voor parasolhoezen van uitstekend materiaal en nog veel hoezen voor verschillende tuinartikelen kun je naar de webshop gaan van SchutzhuellenShop.

Bestel ze op deze pagina: www.schutzhuellenshop.de

Vergelijk & Kies: waarom niet minder betalen voor hetzelfde?

Ons motto: waarom zou je meer betalen voor dezelfde verzekering, hetzelfde abonnement of exact hetzelfde product