Hoe kies je het beste een telefoonabonnement?

Bij het kiezen van een abonnement kan erg lastig zijn. Kies je voor een abonnement, sim-only of ben je goedkoper uit met prepaid? Je hebt ook verschillende providers veel aanbiedingen en interessante bundels, waardoor het moeilijk kiezen is.

Waar moet je opletten bij het kiezen van een abonnement?

Een goed abonnement kiezen in de praktijk blijkt namelijk helemaal niet zo makkelijk te zijn. En toch belangrijk is om een abonnement te kiezen wat het meeste voldoet aan jouw eisen en natuurlijk zo min mogelijk ervoor hoeft te betalen. Bij een telefoonabonnement heb je een contract met je provider. Je betaalt iedere maand een vast bedrag daarmee krijg je een of meerdere bundels met belminuten, sms’jes en MB’s. Het contract duurt meestal 1 of 2 jaar, maar sommige providers kan je er ook voor kiezen dan je het maandelijks kan opzeggen. Alleen die zijn wel veel prijziger, hoe langer je contract is, hoe goedkoper je abonnement is. Zodra de contractduur voorbij is, kan je ook een 1- en 2-jarige contract maandelijks opzeggen. In Nederland zijn we gewend om niet veel voor een telefoon te betalen daarom worden mobiele telefoons gratis aangeboden. Maar deze toestel is echter niet gratis. Het aanschafbedrag van de mobiele telefoon wordt verrekend met de maandelijkse kosten per maand. Aan het eind van het afsluiten moet je ook goed kijken naar de voorwaarden om onnodige kosten aan het einde van de maand te voorkomen.

Welke mobiele telefoonabonnement past het beste bij mij?

Als je niet goed weet welke mobiel bij jou past, kun je jezelf het beste de eerstvolgende vragen aan je zelf stellen:

  • Het maandelijkse bedrag heb ik over voor een mobiel abonnement?
  • Wat voor eisen stel je aan de kwaliteit van de camera?
  • Wat wil je voor systeem heb je liever? Bijvoorbeeld IOS (iPhone) of Android of Windows Mobile?
  • Hoeveel inch moet het beeldscherm hebben?
  • Moet de mobiel een vingerscan hebben?
  • Hoelang wil je dat batterijduur van je mobiel moet zijn?
  • Wil je de optie 4G hebben?
  • Heb je voorkeur naar een bepaalde provider? Tele2, KPN, T-mobile?

Welke bundel past het beste bij mij?

Bel je veel? Bel je vaak naar het buitenland? Zorg dan dat je genoeg belminuten hebt. Kijk bijvoorbeeld naar de belminuten van je vorige abonnement hoeveel je gemiddeld per maand verbruikt. Bel je Veel naar andere landen in Europa? Dan hoef je je niet meer druk te maken. Dit is sinds 15 juni veranderd nu kan je bellen voor hetzelfde tarief. Dit geld ook voor sms en je Data gebruik. Sms word niet meer heel veel gebruikt en vaak bieden de providers aan dat je belminuten en sms ineen zitten. Ben jij een beginnende internetter dus dat je af en toe mailtjes of WhatsApp ’t kost dat je 25 MB per maand. Ben jij een gemiddelde Nederlander dan speel je af en toe spelletjes of kijk je filmpjes ben je 192 MB per maand kwijt. Ben jij een heavy users dan surf je veel op het internet en kijk je veel hd-filmpjes en je zit eigenlijk 24 uur per dag op internet. Deze gebruikt makkelijk 1GB per maand. Kijk dus goed naar je huidige gebruik.

Vergelijk & Kies: waarom niet minder betalen voor hetzelfde?

Ons motto: waarom zou je onnodig veel betalen voor een verzekering die dezelfde dekking heeft als een goedkopere verzekering, of een duur telefoonabonnement hebben met evenveel minuten, SMSjes en MBs als hetzelfde abonnement (maar dan goedkoper) bij een andere telecomprovider. Besparen op uw energierekening is voor de meeste mensen de grootst mogelijke besparing.