De noodzaak van een kortlopende annuleringsverzekering

Tijdens de voorbereidingen van je vakantiereis ben je waarschijnlijk al in vakantiestemming. Daarom denk je wellicht niet aan de mogelijkheid dat je kort voor vertrek ziek kunt worden, of aan een gebeurtenis die het noodzakelijk maakt om je reis vroegtijdig te beƫindigen. De reissom is vaak een aanzienlijk bedrag. Wat kan er gebeuren als je geen kortlopende annuleringsverzekering hebt afgesloten? Je wordt dan niet alleen geconfronteerd met een vervelende gebeurtenis die het onmogelijk maakte om de geplande reis te maken. Je wordt ook nog geconfronteerd met financiƫle tegenslag. De betaalde reissom ben je immers kwijt. Het afsluiten van een kortlopende annuleringsverzekering is dus zeker geen overbodige luxe.

Vergelijken van prijzen van kortlopende annuleringsverzekeringen

Het loont de moeite om de prijzen van de diverse aanbieders van kortlopende annuleringsverzekeringen te vergelijken. Je betaalt tussen de 4,5 en 6 procent van de reissom. Zeker bij een duurdere reis loont het de moeite om op zoek te gaan naar een goedkope aanbieder. Het vergelijken van de prijs van de verschillende verzekeringen is eenvoudig. Een overzicht van diverse annuleringsverzekeringen die je los kunt afsluiten, vind je bijvoorbeeld op de website www.kortlopendeannuleringsverzekering.nl.

Je kunt een annuleringsverzekering overigens ook tegelijkertijd afsluiten met je reisverzekering. Zo kun je op de kosten besparen. Ook weet je dan zeker dat de verzekering tijdig is afgesloten. Na het boeken van een reis heb je maximaal zeven dagen om een losse kortlopende annuleringsverzekering af te sluiten.

Vergelijken van voorwaarden van kortlopende annuleringsverzekeringen

Goedkoop kan duurkoop zijn. Let bij het kiezen van de juiste verzekering niet alleen op de prijs, De voorwaarden zijn ook belangrijk. Bij welke gebeurtenissen ontvang je een vergoeding? Ziekte die het noodzakelijk maakt om een reis te annuleren leidt bij iedere verzekeraar tot een vergoeding van de reissom. Er zijn echter ook gebeurtenissen die niet bij iedere verzekeraar het recht geven op een vergoeding. Het kort voor aanvang van je reis werkloos worden, is voor veel verzekeraars geen reden om de annuleringskosten te vergoeden. Op de reeds genoemde website vind je ook enige informatie over de voorwaarden van de diverse aanbieders van kortlopende annuleringsverzekeringen.

Verdien geld
Vergelijk & Kies: waarom niet minder betalen voor hetzelfde?

Ons motto: waarom zou je meer betalen voor dezelfde verzekering, hetzelfde abonnement of exact hetzelfde product