Zorg verzekeringen Vergelijken

Wilt u direct de zorg ververgelijking starten? Scroll naar onder en begin de vergelijking!

Zorgverzekeringen vergelijken

Een zorgverzekering is in Nederland verplicht voor iedereen van 18 jaar en ouder. Dit is verplicht omdat wanneer jij je been breekt of ernstig ziek wordt en langdurig in het ziekenhuis terecht komt dan kun je dit meestal niet uit eigen zak betalen. De overheid heeft besloten dat iedereen een bijdrage moet leveren zodat iedereen dan ook gebruik kan maken van goede zorg wanneer dat nodig is. Kom je dus in het ziekenhuis terecht dan worden bijna alle kosten betaald door je verzekeraar. De zorgpremie (kosten van jouw zorgverzekering) worden maandelijks betaald. Er zijn 2 soorten verzekeringen in de zorg: de basisverzekering en aanvullende verzekeringen. De basisverzekering vergoedt de noodzakelijke basis onderdelen van medische zorg en is verplicht voor iedereen. Daarnaast bestaan er nog aanvullende zorgverzekeringen die u kunt afsluiten als u dat zelf wilt.

Eigen risico zorgverzekering

Bij elke zorgverzekering krijg je ta maken met het eigen risico. Dit is het bedrag dat je zelf moet betalen als je gebruik maakt van zorg en ligt rond de €400,- euro per jaar. Dus alle kosten die je maakt aan zorg tot 400 euro betaal je zelf en alle kosten daarna vergoedt de verzekering mits je daarvoor ook verzekerd bent. Het eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering. Dus als je een aanvullende verzekering hebt, dan worden die zorgkosten direct vergoed en geldt het eigen risico niet.

Looptijd zorgverzekering en wanneer overstappen

Een zorgverzekering loopt van 1 januari t/m 31 december en je kan ook maar 1 keer per jaar overstappen (einde van het jaar) zodat je nieuwe verzekering in januari weer ingaat. Wil je dus een aanvullende zorgverzekering afsluiten, zorg dat je dit dus uiterlijk rond de kerst regelt.

De (verplichte) basis zorgverzekering vergoedt:

  1. Bezoek aan de huisarts
  2. Gebruik van geneesmiddelen
  3. Behandeling en verblijf in het ziekenhuis
  4. Psychologische hulp
  5. Verloskundige zorg en kraamzorg
  6. Tandarts (enkel voor jongeren tot 18 jaar)

Fysiotherapie

Heb je klachten aan spieren, zenuwen of gewrichten, dan is een bezoek aan de fysiotherapeut een mogelijke oplossing. De fysio bekijkt uw klachten en maakt een behandelplan dat past bij uw lichaam. Denk hierbij aan massages of oefeningen die u thuis kunt doen. De fysio geeft ook voorlichting en preventief advies wat ervoor kan zorgen dat de klachten niet terug komen.

Tandarts

Als je op de fiets een ongeluk krijgt of je valt en je breekt je tanden af, dan wordt dit meestal niet gedekt door een aanvullende tandarts verzekering.

Brillen en Lenzen

De extra kosten voor deze aanvullende verzekering zijn bijvoorbeeld 10 euro per maand, maar het bedrag wat vergoedt wordt door deze verzekering is maar 110 euro per jaar. Je betaalt dus 120 euro per jaar, maar je kunt maar tot 110 euro terug krijgen van je verzekering. Dat is dus niet voordelig. Deze verzekering wordt meestal alleen afgesloten door mensen die echt speciale behandeling nodig hebben met hun lenzen of bril.

Zwangerschap en geboorte van kind

Als je van plan bent om zwanger te worden is het zeker de moeite waarom om je aanvullend te verzekeren. De kosten van de verloskundige en kraamzorg vallen wel binnen de basisverzekering, maar een heleboel andere zaken waar je meete maken krijgt als je wanger bent niet. Daarvoor is het handig om je aanvullend te verzekeren. Denk aan bloedonderzoek tijden de zwangerschap, het maken van echo's, bevallen in het ziekenhuis (omdat je dat zelf wilt, bij medische noodzaak dekt de basisverzekering dit). Maar ook prenataal onderzoek voor vrouwen die 36 jaar of ouder zijn.

Alternatieve geneeswijzen

Accupunctuur en homeopathie zijn twee van de bekendere alternatieve geneeswijzen. Alternatieve geneeswijzen zijn manieren om mensen te genezen waarvan nog niet wetenschappelijk is bewezen of ze ook echt werken. Dit betekent dus niet per definitie dat een alternatieve geneeswijze niet kan werken voor iemand, maar enkel dat het niet bewezen is dat het voor iedereen werkt. Psteopathie en chiropractie zijn ook vormen van alternatieve geneeswijzen.

Anticonceptie

Veel vrouwen willen niet zwanger worden terwijl ze dat in principe wel zouden kunnen worden. Om een zwangerschap te voorkomen kiezen ze voor anticonceptie. Denk hierbij aan de anticonceptiepil, hormoonstaafje, prikpil, spiraaltje of anticonceptiering. Andere anticonceptie manieren waarvan u zich wellicht afvraagt of het gedekt wordt via een aanvullende verzekering zijn condooms, pessarium of sterilisatie.

Heb je een vraag?

Als je een vraag hebt, stel deze via het contactformulier. We beantwoorden vragen gemiddeld binnen 2 uur.

Zorgverzekeringen vergelijken:

Vergelijk & Kies: waarom niet minder betalen voor hetzelfde?

Ons motto: waarom zou je onnodig veel betalen voor een verzekering die dezelfde dekking heeft als een goedkopere verzekering, of een duur telefoonabonnement hebben met evenveel minuten, SMSjes en MBs als hetzelfde abonnement (maar dan goedkoper) bij een andere telecomprovider. Besparen op uw energierekening is voor de meeste mensen de grootst mogelijke besparing.