Zorgverzekering: Veranderen of niet?

Het einde van het jaar komt alweer dichterbij, en dat brengt ook altijd een tijdelijke mogelijkheid om je zorgverzekering te veranderen. Aangezien vrijwel elke zorgverzekering kleine veranderingen heeft bij het nieuwe jaar is het handig om aan het eind van het jaar een vergelijking te maken. Indien je weet dat er iets in je zorgsituatie gaat veranderen is het belangrijk om hier rekening mee te houden. Een bepaalde zorgverzekering in 2018 zou je veel meer kunnen bieden als je weet dat de tandartskosten dit jaar hoog zullen zijn.

Waar moet ik aan denken voor het kiezen van een nieuwe zorgverzekering?

Het is belangrijk om vooraf te denken aan zaken zoals eigen risico. Nooit echt problemen bij de tandarts? Dan is het misschien verstandiger om je eigen risico te verhogen, waardoor het maandelijks te betalen bedrag daalt. Er is ook sprake van verplichte eigen risico, dit houdt in dat je het eerste gedeelte van je zorgkosten zelf dient te betalen.

Denk vooral na over de ziekenhuizen die bij je in de buurt zit (dichtstbijzijnd is natuurlijk het beste) en of de zorgverzekering zorg aanbied bij deze ziekenhuizen.

Jaarlijks proces

Elk jaar is het belangrijk om dit proces even te herhalen, er kan namelijk veel veranderen in een jaar, en de basispremie is elk jaar ook anders. Kijk dus even of het nodig is om over te stappen of aanpassingen te maken aan de zorgverzekering waar je nu bij aangesloten staat in de vorm van het verhogen of verlagen van je eigen risico. Denk vooral aan je persoonlijke situatie en welke zorgverzekering daar het beste bij past.

Let ook op dingen zoals kortingen die andere zorgverzekeraars je bieden voor het overstappen. Als je alles goed uitzoekt voordat je een beslissing maakt dan kan je veel geld besparen!

Vergelijk & Kies: waarom niet minder betalen voor hetzelfde?

Ons motto: waarom zou je onnodig veel betalen voor een verzekering die dezelfde dekking heeft als een goedkopere verzekering, of een duur telefoonabonnement hebben met evenveel minuten, SMSjes en MBs als hetzelfde abonnement (maar dan goedkoper) bij een andere telecomprovider. Besparen op uw energierekening is voor de meeste mensen de grootst mogelijke besparing.