Zorgverzekering 2019 – volop veranderingen

We houden ons er op dit moment misschien nog niet zoveel mee bezig: de zorgverzekering in 2019. Jaarlijks wordt er met Prinsjesdag veel bekend gemaakt over de financiële veranderingen voor het nieuwe jaar. November en december proberen alle verzekeraars, vergelijkers en de media zoveel mogelijk aandacht hiervoor te krijgen.

Halverwege 2018 is er al veel bekend gemaakt over het komende jaar. We zetten hier de wijzigingen van nu op een rijtje.Wijziging zorgverzekering 2019

  1. De zorgverzekering van Delta Lloyd is verdwenen, dit wordt Nationale Nederlanden
  2. Overstappen en zorgverzekering 2019 vergelijken vanaf 12 november
  3. Lijfstijl interventie programma (GLI) tegen overgewicht en obesitas opgenomen 2019
  4. Paracetamol bij de apotheek zal niet meer vergoed worden
  5. Limiet voor eigen bijdrage medicijnen naar maximaal € 250,- per jaar
  6. De Eigen bijdrage WMO voor iedereen gelijk: € 17,50 per 4 weken

Zorgverzekeraars hebben al bekend gemaakt dat de reserves ver op zijn. Er wordt dan ook een fikse premie stijging verwacht. CZ meldde eerder dit jaar: 'Ruim 80 euro duurder'. VGZ spreekt dit weer een beetje tegen: 'door kostenbesparing bij zorginstellingen kan de premie stijging beperkt worden'.

We zullen moeten afwachten tot het einde van dit jaar. Als alles bekend is gemaakt kan vanaf 12 november het vergelijken beginnen. Dit kan natuurlijk op Vergelijk en Kies.com.

Vergelijk & Kies: waarom niet minder betalen voor hetzelfde?

Ons motto: waarom zou je onnodig veel betalen voor een verzekering die dezelfde dekking heeft als een goedkopere verzekering, of een duur telefoonabonnement hebben met evenveel minuten, SMSjes en MBs als hetzelfde abonnement (maar dan goedkoper) bij een andere telecomprovider. Besparen op uw energierekening is voor de meeste mensen de grootst mogelijke besparing.