Woonverzekering vergelijken

U kunt online de beste woonverzekering vergelijken, om deze vervolgens ook af te sluiten. Dit hoeft maar een paar minuten van uw tijd te kosten, aangezien veel verzekeraars het papierwerk graag voor u uit handen nemen. Zij kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat uw huidige verzekering wordt opgezegd, zodat u daar zelf in ieder geval zo min mogelijk omkijken naar heeft.

Goedkoopste woonverzekering

U kunt de woonverzekering vergelijken door de verschillende voorwaarden van verzekeraars naast elkaar te zetten, maar het is minstens zo’n goed idee om de verschillende premies met elkaar te vergelijken. U kunt de premie voor uw woonverzekering gewoon online berekenen, zodat u daar binnen een paar minuten in ieder geval een goed idee van krijgt. Vervolgens kunt u de diverse premies vergelijken met de dekking die u er aan de andere kant voor terug zal krijgen. Dit zorgt ervoor dat u zelf een goede afweging kunt maken. Wat dat betreft kunt u de goedkoopste woonverzekering afsluiten om ervoor te zorgen dat u uiteindelijk een scherpe premie betaalt.

Inboedelverzekering of opstalverzekering?

Wil je weten wat er onder een inboedelverzekering valt en wat onder een opstalverzekering (ook wel woonhuisverzekering genoemd)? Gebruik deze eenvoudige regel: alles wat aard- en nagelvast zit (en dus niet verhuis baar is) behoort tot het woonhuis en dus tot je opstal. Alles wat wel verhuis baar is hoort tot de inboedel. Zo is bijvoorbeeld klik-laminaat verzekerd via een inboedelverzekering, maar een gelijmde houten vloer via de opstalverzekering. En de keuken is verzekerd via de opstalverzekering, maar de inrichting daarvan onder de inboedelverzekering.

Twee dekkingen

Je ziet in het zoekresultaat twee dekkingen: All Risk en Extra Uitgebreid. Met Extra Uitgebreid ben je goed verzekerd voor schade die ontstaat door onder andere brand, storm, vandalisme, diefstal of inbraak. Met een Allrisk dekking ben je ook verzekerd voor de meeste schades die je zelf maakt. Schade die ontstaat door opzet, oorlog, aardbevingen en overstromingen is niet verzekerd via een woonverzekering. Ook glas is niet standaard verzekerd. Hiervoor kun je een aparte glasverzekering afsluiten of dit apart meeverzekeren op de opstal- of inboedelverzekering.

Vergelijk & Kies: waarom niet minder betalen voor hetzelfde?

Ons motto: waarom zou je meer betalen voor dezelfde verzekering, hetzelfde abonnement of exact hetzelfde product