Welke maaltijdbox is het beste?

Je hoort de term maaltijdbox steeds vaker voorkomen. Maar wat is het nou eigenlijk en welke maaltijdbox is het beste? Een maaltijdbox is een box met daarin recepten en de bijbehorende recepten zodat je zelf met de ingrediënten uit de doos de recepten kunt klaarmaken. Het voordeel hiervan is dat je zelf geen tijd kwijt bent aan het doen van boodschappen of aan het uitzoeken van het recept voor je avondeten. Wij geven je een paar tips zodat jij jouw ideale foodbox kan vinden.

Vaste of flexibele box

Als eerste is het belangrijk om goed te kijken of je vast zit aan een abonnement als je een foodbox wilt gaan bestellen. Bij sommige aanbieders is het mogelijk om eenmalig te bestellen of een flexibel lidmaatschap af te sluiten en bij andere aanbieders zit je er een jaar aan vast. Als je dus niet zeker weet of een foodbox wel iets voor jou is kun je het beste niet direct een abonnement voor zo een lange termijn afsluiten.

Eigen keuze

Een foodbox bestaat uit boodschappen en recepten voor een paar dagen en wordt meestal eens per week of één keer per twee weken geleverd. Bij sommige zijn er een aantal recepten waar je uit kunt kiezen en bij andere foodboxen wordt de keuze voor je gemaakt. Wil je zelf wat meer inspraak hebben in wat je de komende dagen gaat eten, dan is het handig om voor een box te kiezen waar je wat meer keuzevrijheid hebt. Zoals bijvoorbeeld de Allerhande box, bij De Krat daarentegen kun je niet zelf een keuze maken.

Persoonlijke voorkeuren

Als je ook nog bijzondere voorkeuren hebt zoals bijvoorbeeld biologische ingrediënten of vegetarische recepten, zijn niet alle maaltijdboxen geschikt voor jou. De Beebox is bijvoorbeeld volledig biologisch en bij Ekomenu zitten er ook vegetarische recepten tussen. Je kunt op deze sitedeze site gemakkelijk vergelijken in welke box er wat voor soort ingrediënten zitten.

Vergelijk & Kies: waarom niet minder betalen voor hetzelfde?

Ons motto: waarom zou je onnodig veel betalen voor een verzekering die dezelfde dekking heeft als een goedkopere verzekering, of een duur telefoonabonnement hebben met evenveel minuten, SMSjes en MBs als hetzelfde abonnement (maar dan goedkoper) bij een andere telecomprovider. Besparen op uw energierekening is voor de meeste mensen de grootst mogelijke besparing.