Waar moet u op letten bij het vergelijken van autoleningen?

Veel mensen kunnen niet zonder auto in het dagelijkse leven. Het is een praktisch vervoermiddel om van de ene naar de andere plaats te komen. Helaas heeft niet iedereen genoeg geld om een passende wagen aan te schaffen. Zij zullen dan geld moeten lenen om alsnog een auto te kunnen kopen. Wellicht zit u in dat schuitje en bent u op zoek naar mogelijkheden om via een verstrekker geld te lenen voor een auto. Nu hangt het van meerdere factoren af hoeveel u uiteindelijk kunt lenen. Denk bijvoorbeeld aan uw achtergrond, de keuze voor de auto en de partij waar u een autolening gaat afsluiten. In dit artikel vertellen we u waar u op moet letten.

Keuze aanbieder

Het kiezen van de juiste aanbieder voor het verstrekken van een lening is nog niet zomaar gedaan. Er zijn veel partijen die autoleningen aanbieden en zouden u graag als klant willen aantrekken. Om erachter te komen welke het meeste geschikt is voor uw situatie, kunt u ook een aantal dingen letten. Eén daarvan is het maximale bedrag wat u kunt lenen. Bij de ene partij is dat meer als bij de ander. Tevens moet u ook kijken hoelang het terugbetalingstermijn is. Dit kan ook per aanbieder verschillen. Daarnaast kan de JPK ook een doorslaggevende rol spelen. Dit omvat een getal dat u kwijt bent voor de totale lening. Hierop kunt u een keuze sneller laten vallen in plaats van eindeloos autoleningen te vergelijken. Ook dit verschilt weer per aanbieder. Kortom, er zijn nogal wat factoren waarop u moet letten. Maar wat is bepalend?

Keuze auto

Veelal gaat en staat met de keuze van het voertuig. Auto’s worden in verschillende categorieën opgedeeld waarbij wordt gelet op de zwaarte. Hoe kleiner en lichter uw voertuig is, des te lager het bedrag is wat u uiteindelijk hoeft te lenen. Ook betaalt u dan minder wegenbelasting en zou u autoverzekering ook een stuk goedkoper uitpakken. Denk dus eerst goed na over welke auto u graag zou willen hebben en kijken dan naar de bovenstaande factoren om uiteindelijk bij de juiste aanbieder te komen.

Vergelijk & Kies: waarom niet minder betalen voor hetzelfde?

Ons motto: waarom zou je onnodig veel betalen voor een verzekering die dezelfde dekking heeft als een goedkopere verzekering, of een duur telefoonabonnement hebben met evenveel minuten, SMSjes en MBs als hetzelfde abonnement (maar dan goedkoper) bij een andere telecomprovider. Besparen op uw energierekening is voor de meeste mensen de grootst mogelijke besparing.