Waar kun je een data only sim kaart voor gebruiken?

Sim only is inmiddels een welbekend begrip binnen de Nederlandse mobiele telefonie. Een term die de laatste jaren steeds vaker voorkomt is ‘data only sim’. Maar wat bedoelen we hier eigenlijk mee?

Een data only sim, is een sim only simkaart waar geen belbundel op zit maar je alleen een databundel op hebt. Dus zonder abonnement en zonder de mogelijkheid om te bellen, maar wel met een databundel.

Waarom zou je een data only sim nodig hebben?

Er komen steeds meer apparaten op de markt waar je wel een simkaart in kunt stoppen omdat deze dan verbinding met het internet kan maken via 4G of het toekomstige 5G netwerk. Echter kun je met veel van deze apparaten niet bellen en zijn dus de belminuten en belbundel totaal overbodig.

iPads & Tablets

Denk bij dit soort apparaten aan: iPads en tablets. Deze hebben wel de functie om te internetten vaak via wi-fi maar ook via het 4G netwerk wanneer je een simkaart in het apparaat stopt. iPads en tablets hebben verder niet de functie om te bellen. Een belbundel is dus overbodig, en kan hierop bespaard worden.

Mifi & Apple Watch

Andere apparaten waar je een simkaart voor nodig hebt om te kunnen verbindingen zijn een mifi router. Dit is een mobiele wifi router waarmee je een hotspot wifi netwerk kunt opzetten. Ook de nieuwste (toekomstige) modellen van de Apple Watch bieden de mogelijkheid om een simkaart te plaatsen zodat je voortaan je iPhone thuis kunt laten en toch kunt blijven bellen met je Apple Watch.

Internet in Auto’s

Daarnaast heb je tegenwoordig in auto’s ook de mogelijkheid om deze direct met het internet te verbinden door het plaatsen van een simkaart. Zo kun je in de auto gebruik maken van allerlei onboard apps die autorijden leuker, veiliger en praktischer maken. Juist op deze website over Wifi en internet voor in de auto vind je informatie over data only sim.

Data sim only of gewoon sim only?

Hoewel er nog weinig simkaarten die alleen data aanbieden zijn. Kun je evengoed een simonly met databundel nemen. Dit is ook de reden waarom er nog weinig data only sim kaarten worden aangeboden. Je kunt net zo makkelijk gebruik maken van de meest gangbare sim only abonnementen met een databundel. De belminuten zijn namelijk bijna altijd onbeperkt en zitten er gewoon bij. In feite betaal je hier niet eens meer echt voor omdat de meeste mensen gebruik maken van bellen via het internet (voice over IP).

In feite heb je dus niet eens echt een aparte simkaart nodig met data only. Zorg gewoon dat de databundel toereikend is voor waar je het voor gaat gebruiken.

5G en E-sim kaarten

De toekomst op het gebied van telefonie en internet is rooskleurig. Er komen meer mogelijkheden bij en meerdere soorten kaarten. Zo wordt er hard gewerkt aan het 5G netwerk wat binnenkort overal wordt uitgerold en we nog snellere internetverbindingen via de lucht kunnen hebben.

Maar wordt er ook gewerkt aan een nieuwe multifunctionele en universele simkaart de e-sim. Hiermee wordt het mogelijk om automatisch je abonnement te verlengen zonder dat je steeds van simkaart moet wisselen. Ook wanneer je een andere provider met nieuw telefoon abonnement of ander nummer krijgt kan deze e-sim gewoon blijven zitten.

app
Vergelijk & Kies: waarom niet minder betalen voor hetzelfde?

Ons motto: waarom zou je meer betalen voor dezelfde verzekering, hetzelfde abonnement of exact hetzelfde product