Vitaminen en mineralen

Vitamines zijn heel belangrijk voor je lichaam. Vitamines zorgen ervoor dat je goed kan functioneren en zijn ook onmisbaar voor je groei. Je hebt heel veel verschillende vitamines. Bijvoorbeeld B1, B2 enzovoort. Er zijn 13 verschillende soorten vitamines. Wanneer te veel van dezelfde vitamines binnen krijgt, kan je ziek en misselijk worden. Daarom is het belangrijk dat je gevarieerd eet, en dus verschillende vitamines binnen krijgt. Je hebt ook vitaminepillen deze pillen zijn voor mensen die door de normale voeding niet de juiste hoeveelheid vitamines binnenkrijgt. Op sommige kan je kauwen en op andere niet. Die waar je wel op kan kauwen hebben vaak een lekker smaakje. Je kunt ze kopen bij een drogisterij, zoals de Hema en Etos. Ze zijn rond en ruiken meestal niet lekker.

gezonde voeding

Goede voeding is belangrijk

Goed en gezond eten is heel belangrijk, zorg ervoor dat je genoeg groente en fruit eet op een dag. De richtlijnen voor het eten van groente en fruit zijn twee ons groente en 2 stukken fruit. Zó krijg je al een groot deel van de vitamines binnen. Je moet niet alleen vitamines binnen krijgen op een dag, je moet ook mineralen binnenkrijgen. Wat zijn mineralen? Mineralen zijn net als vitaminen stoffen die in kleine hoeveelheden voorkomen in het eten. Je hoeft er op een dag niet zoveel vanbinnen te krijgen. De mineralen krijg je binnen zonder dat je het door hebt, omdat ze gewoon in je eten en drinken zitten. In Nederland komen mineralentekorten bijna niet voor. Wel zijn er groepen mensen waarbij er bepaalde mineralen extra aandacht vraagt, zoals voor ijzer bij vrouwen die veel bloedverliezen tijdens de menstruatie.

Vitaminepillen kopen

Voor de mensen die de vitaminen en mineralen niet voldoende binnenkrijgen via het eten en drinken zijn er vitaminepillen. Er zijn heel veel verschillende soorten vitaminepillen die allemaal een andere functie hebben. Zo zijn er vitaminepillen die je weerstand verhogen, zodat je minder snel ziek wordt. Deze vitaminepillen noemen ze ook wel ‘’voedingssupplementen’’ dit is een verzamelnaam voor capsules, tabletten, poeders of druppels met actieve stoffen die een effect hebben op je gezondheid zoals glucosamine supplementen. Er zijn vitaminepillen die je in een keer door moet slikken, deze zitten in een capsule die de vitamines beschermt tot in de maag. Ook zijn er vitaminepillen waar je op kunt kauwen, hier hebben ze vaak een lekker smaakje aangegeven, omdat de vitamines niet zo lekker zijn om op te eten.

Bron: Perfect Health.nl

Vergelijk & Kies: waarom niet minder betalen voor hetzelfde?

Ons motto: waarom zou je meer betalen voor dezelfde verzekering, hetzelfde abonnement of exact hetzelfde product