Uitvaartverzekeringen vergelijken

We staan er het liefst niet bij stil maar iedereen zal op een dag overlijden. Het is daarom verstandig om nu al een uitvaartverzekering af te sluiten. U sluit een uitvaartverzekering in de eerste plaats voor uw nabestaanden af zodat zij niet met de kosten van uw uitvaart achter zullen blijven. Als u besluit een verzekering af te sluiten dan zult u vooraf goed moeten weten wat uw uitvaartwensen zijn.

Uitvaartverzekeringen

U zult er al snel achter komen dat er meerdere soorten uitvaartverzekeringen zijn. Als u wilt dat de verzekeraar uw producten en diensten voor de uitvaart allemaal regelt dan is het verstandig om een natura verzekering af te sluiten. Het voordeel van deze verzekering is dat de nabestaanden bijna nergens meer naar hoeven omkijken. Wilt u echter liever dat de nabestaanden een bedrag in handen krijgen om daarmee uw uitvaart te regeleen dan is de kapitaalverzekering een betere keuze. Het voordeel van een kapitaalverzekering is dat er een grotere keuze vrijheid is. We moeten hier wel een kanttekening bij maken aangezien het voor de nabestaanden niet verplicht is om met het kapitaal uw uitvaart te verzorgen.

Welke uitvaartverzekeraar?

Als u eenmaal weet wat uw wensen zijn met betrekking tot uw uitvaart en uw uitvaartverzekering dan moet u nog een keuze maken tussen de verschillende uitvaartverzekeraars. In Nederland zijn ongeveer 6 uitvaartverzekeraars actief en deze hebben vele jaren ervaring in de uitvaartbranche. Voor u is dit een geruststellende gedachte maar het maakt het er misschien ook niet makkelijker op. daarom is het handig om vooraf al te weten of u een natura of een kapitaal verzekering wilt afsluiten, want niet alle 6 de verzekeraars bieden namelijk beide uitvaartverzekeringen aan. Als u dus weet welk type verzekering u wilt afsluiten dan blijven er minder keuzes over.

Uitvaartverzekeringen vergelijken

Als u weet welk type uitvaartverzekering het beste bij uw wensen aansluit dan kunt u de uitvaartverzekeringen gaan vergelijken. Wij raden aan om hierbij niet alleen naar de premie te kijken maar ook goed de voorwaarden van de desbetreffende verzekering te bestuderen. Het kan namelijk zo zijn dat u bij een verzekeraar een lage premie betaalt maar dit wel levenslang moet doen. U zult begrijpen dat het in dat geval goedkoper is om bij een andere verzekeraar maandelijks wat meer te betalen als u dit voor een periode van 30 jaar moet doen.

Uitvaartverzekering afsluiten

Als u eenmaal uw keuze heeft gemaakt dan kunt u online een uitvaartverzekering afsluiten. Een uitvaartverzekering sluit u over het algemeen maar éénmaal in uw leven af dus neem er vooral de tijd voor. En ondanks dat u maar eenmaal in uw leven een uitvaartverzekering af zult sluiten is het wel aan te raden om één keer per jaar uw polis even door te nemen om te kijken of u niet bent onderverzekerd. De kosten voor een uitvaart stijgen jaarlijks, dus u begrijpt als een gemiddelde uitvaart nu €8000,- kost dit over 30 jaar behoorlijk zal zijn gestegen. En om ervoor te zorgen dat u tegen die tijd uw nabestaanden niet met de kosten van uw uitvaart achterlaat zult u uw verzekering geregeld moeten aanpassen. U kunt er overigens ook voor kiezen om een verzekering met indexatie af te sluiten. Deze verzekering zal zich zelf aanpassen waardoor u nooit onderverzekerd zal zijn.

Vergelijk & Kies: waarom niet minder betalen voor hetzelfde?

Ons motto: waarom zou je onnodig veel betalen voor een verzekering die dezelfde dekking heeft als een goedkopere verzekering, of een duur telefoonabonnement hebben met evenveel minuten, SMSjes en MBs als hetzelfde abonnement (maar dan goedkoper) bij een andere telecomprovider. Besparen op uw energierekening is voor de meeste mensen de grootst mogelijke besparing.