Tips om geld te besparen als je op vakantie gaat

De laatste jaren is het een hype om veel op vakantie te gaan naar veren landen of een lange reis te maken. Maar daar heb je wel genoeg geld voor nodig om dat te kunnen doen zonder dat je in de problemen komt. Hier een enkele tips voor thuis en tijdens je reis.

Thuis geld besparen

Als je een lange tijd op reis wil zou je geld moeten sparen om dit te kunnen doen. Geen onnodige uitgaves doen. Koop alleen dus wat je nodig hebt. Als je boodschappen gaat doen maak een lijstje voor je zelf zo koop je alleen wat op je lijstje staat en sla ook voor meer dagen boodschappen in zodat je minder boodschappen gaat doen. Wat ook goed helpt voor als je iets koop dat je je afvraag wat je er mee gaat doen met dat product wat je wilt gaan kopen. Als je het dus niet gebruikt voor je reis, kun je het dus ook niet gebruiken en hoef je het dus niet te kopen. Daarnaast is het ook handig om dingen met de uitverkoop te kopen. Ieder jaar begint rond de zomer een grote sale van de Zara. Deze kortingen lopen wel op tot 70%. Dus nog even een leuk zomerjurkje scoren. En oude spullen of kleding verkopen is ook helemaal niet verkeerd. Alle beetjes helpen. Mocht je voor je reis met je eigen auto naar Schiphol willen gaan, vind dan de beste, goedkoopste parkeerplek op Schiphol.

Geld besparen tijdens de reis

Wat je nu ook steeds vaker zien is mensen die alleen met een handbagage reizen. Zo kom je nu ook sneller langs de security bij de drukke rijen. Daarnaast bespaar je ook veel geld een koffer is al snel €30 alleen voor de heenreis al. Zoek een goedkope accommodatie uit. Neem ook dus de tijd met het zoeken naar een accommodatie. Als het bij het hotel halfpension kan kiezen zou dat ook veel geld besparen. Je hebt dan ontbijt en avondeten erbij zitten. Voor 8 dagen betaal je meestal €300 euro daarvoor. Dus veel goedkoper dan uiteten s ochtend en s avonds. Als je ergens verblijft kies voor een langer verblijf zo zou je flink geld kunnen besparen doordat weet je ook waar je lekker goedkoop kan eten en uitgaan. Probeer zo min mogelijk de taxi te pakken en neem lekker de benenwagen. Verblijf je wat langer? In sommige landen kun je ook een dag ov kopen dat je dus voor die dag onbeperkt kan reizen met het openbaar vervoer. Maak ook gebruik van free tours. Deze tours zijn vaak een stuk creatiever en leuker dan standaard tours en kosten ook helemaal niks.

bespaar geld op vakantie
Vergelijk & Kies: waarom niet minder betalen voor hetzelfde?

Ons motto: waarom zou je meer betalen voor dezelfde verzekering, hetzelfde abonnement of exact hetzelfde product