Tips bij het vergelijken van verschillende brokers

Steeds vaker besluiten mensen om hun geld te beleggen in plaats van om het geld op een spaarrekening te zetten. Als je wilt gaan starten met beleggen is het van belang dat je daarvoor een broker inschakelt. Een broker is een tussenpersoon die gespecialiseerd is op het verhandelen van beleggingsproducten. Wij geven je een aantal tips waar je op moet letten bij het vergelijken van verschillende brokers.

Kosten van het platform

Elke broker heeft zijn eigen platform waarop de beleggingsproducten verhandeld worden. Per platform zijn er dan natuurlijk ook andere kosten waar je rekening mee moet houden. Daarnaast kan een broker zelf bepalen in welke type beleggingsproducten hij handelt. Het is daarom belangrijk om te kijken of de broker die jij op het oog hebt wel de type beleggingsproducten aanbiedt waarin jij geïnteresseerd bent. Daarnaast bepaald ook je inleg bedrag welke broker voor jou geschikt is. Niet elke broker ziet het namelijk zitten om bijvoorbeeld met kleinere bedragen te werken.

Reputatie van de broker

Het is erg belangrijk om je goed te verdiepen in de reputatie van de broker. Je kunt kijken naar hoelang de broker al actief is op de markt, waar hij gevestigd is en wat voor ervaringen mensen met de betreffende broker hebben. Je wilt namelijk niet dat een of andere louche partij er met jouw geld vandoor gaat.

Let goed op de overige kosten

Het is verstandig om goed te kijken naar de kosten die er in rekening gebracht kunnen worden. Hierbij moet je letten op de fee per transactie, de kosten voor het lidmaatschap van het platform en eventuele extra kosten. Daarnaast moet je je bij het kiezen van een broker ook niet laten misleiden door extraatjes en bonussen.

Door brokers met elkaar te vergelijken krijg je een goed beeld van welke het meest geschikt voor jou is. Daarnaast ben je dan ook wat beter geïnformeerd en heb je wat meer kennis van de markt waar je in stapt.

Vergelijk & Kies: waarom niet minder betalen voor hetzelfde?

Ons motto: waarom zou je onnodig veel betalen voor een verzekering die dezelfde dekking heeft als een goedkopere verzekering, of een duur telefoonabonnement hebben met evenveel minuten, SMSjes en MBs als hetzelfde abonnement (maar dan goedkoper) bij een andere telecomprovider. Besparen op uw energierekening is voor de meeste mensen de grootst mogelijke besparing.