Tips bij het vergelijken van inbraakbeveiliging

Het beveiligen van je woning is ontzettend belangrijk! Door voor de juiste inbraakbeveiliging te kiezen wordt de kans op een inbraak in huis minimaal. Inbraakbeveiliging is meer dan enkel het plaatsen van goede sloten op ramen en deuren. Hoewel goede sloten de basis van een effectieve huisbeveiliging vormen, is dit vaak niet voldoende. Denk bijvoorbeeld ook eens na over de mogelijkheid om je woning te beveiligen met een elektronische camera, een bewegingssensor of magneetcontacten. Wij spraken met een slotenmaker, die ons meer kon vertellen over het vergelijken van verschillende vormen van inbraakbeveiliging.

Begin bij het maken van een risicoanalyse

Om een goed beeld te hebben van de beveiligingsrisico’s binnen je woning, is het allereerst belangrijk om een risicoanalyse van je woning te (laten) maken. Op basis van deze risicoanalyse kun je vervolgens verschillende beveiligingscomponenten met elkaar vergelijken. Bij een raam in de buurt van een plat dak heb je bijvoorbeeld de keuze tussen een bewegingssensor en magneetcontacten. In dit geval is het gebruik van magneetcontacten vaak slimmer, omdat een bewegingssensor ook bewegingen van je kinderen of huisdieren kan registreren als zij door de ruimte lopen.

Wanneer je de meest geschikte vorm van inbraakbeveiliging voor je woning gevonden hebt, is de inbraakbeveiliging door een slotenmaker laten plaatsen de volgende stap. Ook het vergelijken van slotenmakers doe je tegenwoordig heel eenvoudig online.

Verschillende sloten met elkaar vergelijken

Naast het vergelijken van verschillende beveiligingscomponenten, kun je ook verschillende sloten met elkaar vergelijken. Hierbij maken we onderscheid tussen sloten voor ramen en deursloten. Raamsloten worden aangeboden als opleg- en insteeksloten, waarbij met name de dikte van je kozijn bepalend is bij het maken van een vergelijking. Bij een dun kozijn is het gebruik van insteeksloten vaak sterk af te raden. Het plaatsen van de cilinder in het kozijn kan het kozijn namelijk ernstig verzwakken.

Vergelijk & Kies: waarom niet minder betalen voor hetzelfde?

Ons motto: waarom zou je onnodig veel betalen voor een verzekering die dezelfde dekking heeft als een goedkopere verzekering, of een duur telefoonabonnement hebben met evenveel minuten, SMSjes en MBs als hetzelfde abonnement (maar dan goedkoper) bij een andere telecomprovider. Besparen op uw energierekening is voor de meeste mensen de grootst mogelijke besparing.