Sociii: Duurzame Cosmetica

Dat de aarde het zwaar te verduren heeft, is inmiddels geen geheim meer. We worden ons steeds bewuster van onze voetafdruk op de aarde en willen daar wat aan doen. Omdat elk beetje helpt, gaan mensen steeds kritischer kijken naar wat ze kopen. Hierbij wordt niet alleen gelet op eten en kleding, maar ook op cosmetica. Hoe duurzaam zijn dat soort producten nu eigenlijk? Bij Sociii vind je alleen duurzame make-up en daarom vertellen we je daar graag wat meer over.

Een duurzaam platform

Sociii is een duurzaam platform dat is opgericht door drie studenten met weliswaar verschillende achtergronden, maar met dezelfde passie voor ondernemerschap en duurzaamheid. Door dit platform proberen we een steentje bij te dragen door meer bewustzijn te creëren voor duurzaamheid. Daartoe investeren we 10 % van onze opbrengst in een goed doel!

Duurzaam shoppen

Steeds meer consumenten kiezen voor bewust en dat vinden wij super goed! Maar omdat duurzaam shoppen nog niet de standaard is, kan het moeilijk zijn om bepaalde producten te vinden. Laat staan om verschillende producten bij elkaar te vinden. Daarom vind je bij Sociii niet alleen duurzame dames- , heren- en kinderkleding, maar ook duurzame schoenen, duurzame tassen, outdoor gear, duurzame accessoires, gezonde voedingsmiddelen, duurzaam speelgoed én duurzame cosmetica.

Duurzame cosmetica: een breed begrip

Het is natuurlijk handig om meerdere dealers te bezoeken zodat je meer keuzes hebt. Als je meer dan meerdere wagens op het oog hebt, dan kun je ze vergelijken om te zien welke het beste voor je is en ook nog het goedkoopst. Neem niet de eerste de beste wagen. Het is veel beter om je tijd te nemen en goed te vergelijken.

De labels die we gebruiken op ons platform zijn: organic, fair, recycled, vegan, cruelty free en good cause. Met organic bedoelen we dat een product biologische ingrediënten bevat. Met fair bedoelen we dat een product onder eerlijke omstandigheden is geproduceerd. En zoals de naam al zegt, bedoelen we met reclycled dat een product (voor een deel) is gemaakt van gerecycled materiaal.

Cruelty free houdt in dat een product niet is getest op dieren en vegan betekent dat het product geen dierlijke ingrediënten bevat. Tot slot dan nog het laatste label: good cause. Dit wil zeggen dat het merk een deel van de opbrengst investeert in een goed doel.

Duurzame verzorging bij Sociii

Deze labels brengen ons tot een assortiment van natuurlijke, dierproefvrije, biologische en vegan verzorgingsproducten en make-up van merken met een goed verhaal. Qua duurzame verzorging vind je bij ons gezichtsverzorging, lichaamsverzorging en haarverzorging voor het hele gezin!

Sommige merken zijn al redelijk bekend, maar je vindt bij ons ook minder bekende merken. Je kunt hierbij denken aan duurzame merken als Aveda, Benecos, Green People, Hurraw en Living Nature. Maar ook aan Lovea, Natracare, Neobio, Sante, Speick, The Ohm Collection, Weleda en Yes To.

Duurzame make-up bij Sociii

Maar naast verzorging vind je bij Sociii dus ook duurzame make-up van de mooiste én fijnste merken. Zo bieden we duurzame make-up producten van onder andere merken als Avril, Boho, Dr. Hauschka, Inika, Lavera, RMS Beauty. Je kunt wel zien dat er, ook al kies je voor duurzaam, genoeg keuze is!

Vergelijk & Kies: waarom niet minder betalen voor hetzelfde?

Ons motto: waarom zou je onnodig veel betalen voor een verzekering die dezelfde dekking heeft als een goedkopere verzekering, of een duur telefoonabonnement hebben met evenveel minuten, SMSjes en MBs als hetzelfde abonnement (maar dan goedkoper) bij een andere telecomprovider. Besparen op uw energierekening is voor de meeste mensen de grootst mogelijke besparing.