Keuken: Vernieuwing of vervanging?

Is het tijd voor een hele nieuwe keuken, of is het een kwestie van keukendeurtjes vervangen? Veel mensen gaan voor een gehele nieuwe keuken, terwijl het vaak voordeliger is om beschadigingen en slijtage simpelweg te laten vervangen.

Levensduur

De gemiddelde keuken gaat ongeveer 15 jaar mee voordat deze toe is aan vervanging. Veel mensen wonen dus niet eens lang genoeg in het huis om de keuken te hoeven vervangen. Het is dus ook begrijpelijk dat mensen zich hier geen raad mee weten.

Het is natuurlijk ook mogelijk dat een keuken veel korter meegaat. De meeste keukens hebben een garantie van 5 jaar, dus mocht uw keuken problemen hebben, kijk altijd eerst bij de winkel waar u de keuken heeft gekocht zodat u geen onnodige kosten heeft.

Tips bij het kopen van een nieuwe keuken

Bij aanschaf van een nieuwe keuken zijn er altijd een aantal dingen waar rekening mee moet worden gehouden, dit is vooral handig om de prijs en kwaliteit te optimaliseren.

Meet daarom voordat u de keukenzaak bezoekt even uw keukenruimte(afmetingen) zodat fouten minder snel voorkomen. Ook is het verstandig om uzelf vooraf in te dekken tegen problemen, bij levering van een keuken gaat er nog wel eens wat fout, en dat wil iedereen natuurlijk vermijden.

Kunt u in de keukenzaak niet vinden wat u precies wilt? Ga dan vooral door naar de volgende winkel, een keuken is voor een lange termijn en het is niet slim om te onderhandelen voor een keuken die u niet eens geweldig vind.

Tot slot is het belangrijk om de tijd te nemen om te onderhandelen over de keuken. Als u dit te haastig doet dan kan dat veel geld kosten, de keukenadviseur vind dat natuurlijk een geweldige keuze, maar denk er even langer over na en wees niet bang om de onderhandelingen zo lang mogelijk uit te rekken!

Vergelijk & Kies: waarom niet minder betalen voor hetzelfde?

Ons motto: waarom zou je onnodig veel betalen voor een verzekering die dezelfde dekking heeft als een goedkopere verzekering, of een duur telefoonabonnement hebben met evenveel minuten, SMSjes en MBs als hetzelfde abonnement (maar dan goedkoper) bij een andere telecomprovider. Besparen op uw energierekening is voor de meeste mensen de grootst mogelijke besparing.