Hulp bij het vergelijken van offertes van aannemersbedrijven

Ben je van plan om binnenkort te beginnen aan de nieuw-, aan- of verbouw van je woning? In dat geval doe je er verstandig aan om bij verschillende aannemersbedrijven een offerte aan te vragen voor je bouwwerkzaamheden. Door verschillende offertes aan te vragen krijg je een goed beeld van de realistische kosten voor de uitvoering van de nieuw-, aan- of verbouw. Hierbij is het belangrijk om je te beseffen dat de hoogste prijs niet garantstaat voor de hoogste kwaliteit en dat de laagste prijs niet altijd het meest voordelig is. Bij een lage prijs kan het bijvoorbeeld voorkomen dat je een aantal klussen zelf uit moet voeren, of dat je bijvoorbeeld losse vakmensen in moet schakelen.

Vergelijk de door aannemers uitgevoerde klussen

Om een goed beeld te krijgen van de meest geschikte aannemer voor de uitvoering van je bouwklussen, is het allereerst raadzaam om naar de door de aannemer uitgevoerde klussen te kijken. De ene aannemer zal bijvoorbeeld alleen de bouw van de woning op zich nemen, maar zich niet bezighouden met het installeren van sloten op ramen en deuren. In dit geval dien je zelf een slotenmaker in te schakelen om deze klussen uit te laten voeren. Datzelfde geldt voor het installeren van het sanitair in de badkamer. Zo kan een aannemer heel goedkoop lijken, maar dat in werkelijkheid niet blijken te zijn.

Aannemers vergelijken op basis van recensies

Naast de mogelijkheid om de offertes van verschillende aannemersbedrijven met elkaar te vergelijken, is het minstens zo verstandig om naar de recensies van anderen te kijken. Er zijn verschillende websites waarop consumenten een recensie over aannemers, slotenmakers, loodgieters en andere vakmensen achter kunnen laten. Dit geeft je de mogelijkheid om een goed beeld te krijgen van de vakkundigheid waarmee aannemers hun klussen uitvoeren.

Bron: Slotenmakersmechelen.be

Vergelijk & Kies: waarom niet minder betalen voor hetzelfde?

Ons motto: waarom zou je onnodig veel betalen voor een verzekering die dezelfde dekking heeft als een goedkopere verzekering, of een duur telefoonabonnement hebben met evenveel minuten, SMSjes en MBs als hetzelfde abonnement (maar dan goedkoper) bij een andere telecomprovider. Besparen op uw energierekening is voor de meeste mensen de grootst mogelijke besparing.