Het vergelijken van hang- en sluitwerk voor je woning

Een woning beveiligen begint vaak bij het plaatsen van het juiste hang- en sluitwerk op ramen en deuren in huis. Naast het hang- en sluitwerk voor je woning, is het minstens zo belangrijk om naar stevige sloten voor een schuttingdeur, de deur van een tuinhuisje en de deur in je losstaande garage te kijken. Je moet er immers niet aan denken dat je dure gereedschap gestolen wordt! Daarbij hebben inbrekers vrij spel als ze eenmaal in je tuin zijn. De kans dat zij hier worden opgemerkt door omwonenden is immers relatief klein. Reden genoeg om ook de schuttingdeur van goede sloten te voorzien.

Verschil tussen raam- en deursloten

Voordat je verschillende vormen van hang- en sluitwerk met elkaar kunt vergelijken, is het allereerst belangrijk om je te beseffen dat men andere sloten gebruikt op ramen en deuren. Goed hang- en sluitwerk voor deuren is veel steviger dan de sloten die op ramen gebruikt worden. Doordat deze sloten steviger zijn, hebben ze ook een steviger kozijn nodig om in geplaatst te kunnen worden. Dit is de reden dat men voor het beveiligen van deuren voor cilindersloten kiest en ramen doorgaans beveiligt met bijzetsloten. Bijzetsloten worden aangeboden als opleg- en insteeksloten.

SKG-beoordeling van sloten vergelijken

Een slimme manier om sloten met elkaar te vergelijken is door te kijken naar de SKG-beoordeling van de verschillende sloten. Deze SKG-beoordeling geeft aan in welke mate de sloten een vertragende werking op inbrekers hebben. Des te hoger deze beoordeling is, des te groter is ook de vertragende werking van het slot. De SKG-beoordeling van sloten loopt uiteen van minimaal een, tot maximaal drie sterren. Sloten zonder een SKG-beoordeling zijn vaak aanzienlijk minder veilig. Ook kun je naar de aanwezigheid van een keurmerk op de verpakking van een slot kijken. Een veelvoorkomend keurmerk is het PKVW-keurmerk, wat door de Nationale Politie uitgegeven wordt.

Vergelijk & Kies: waarom niet minder betalen voor hetzelfde?

Ons motto: waarom zou je onnodig veel betalen voor een verzekering die dezelfde dekking heeft als een goedkopere verzekering, of een duur telefoonabonnement hebben met evenveel minuten, SMSjes en MBs als hetzelfde abonnement (maar dan goedkoper) bij een andere telecomprovider. Besparen op uw energierekening is voor de meeste mensen de grootst mogelijke besparing.