Een kluis in huis om je belangrijke spullen veilig te bewaren thuis

Wanneer er wordt ingebroken en er persoonlijke spullen worden gestolen is dit voor veel mensen erg emotioneel. Zeker als het gaat om dierbare spullen zoals sieraden of een aandenken aan overleden dierbare personen. Inbrekers horen natuurlijk niet in je huis te snuffelen, maar soms is dit niet te voorkomen. Als ze eenmaal naar binnen willen vinden ze vaak wel een weg. Het beste is natuurlijk om dit te voorkomen door goede sloten op ramen en deuren te bevestigen, lichtschakelaars automatisch aan en uit te laten gaan of zelfs een alarm te instaleren. Toch lukt het inbrekers nog wel eens om dit te omzeilen en toch binnen te komen.

Schaf een kluis aan voor echt belangrijke spullen

Het is daarom verstandig om een kluis aan te schaffen. In een kluis kun je namelijk de spullen bewaren die je echt dierbaar zijn. Denk aan spullen van je overleden dierbare, contant geld of belangrijke documenten. Het beste is om een kluis aan te schaffen die je ook kan verankeren, anders nemen de inbrekers straks de hele kluis mee en dat is natuurlijk ook niet de bedoeling. Je kunt daarom het beste kiezen voor een verankerde kluis of een hele grote en zware. Het nadeel van een grote zware kluis is dat deze best prijzig kunnen zijn. Voordeliger is het daarom om te kiezen voor een wat kleine kluis die je kut verankeren met een ketting, slot of zelfs aan het beton. Wil je nog meer tips lezen over waar je op moet letten bij het aanschaffen van een kluis? Lees meer in dit artikel.

Digitale kluis voor belangrijke documenten

Niet alleen tastbare spullen wil je beschermen tegen diefstal, ook belangrijke documenten als papieren, financiƫn of testamenten wil je beschermen. Ook deze kun je in een kluis bewaren, maar om het nog veilige te maken kun je ook een digitale versie online opslaan. Wanneer er dan toch iets gestolen wordt of kwijt raakt heb je in inder geval de digitale versie nog. Deze digitale kluizen noemen ze ook wel data lockers. Er zijn tegenwoordig een aantal bedrijven die deze service aanbieden. Het is eigenlijk niets anders dan een goed beveiligde digitale opslagplaats waar je allerlei belangrijke gegevens kunt opslaan. Ookal worden deze data lockers goed beveiligd, 100% zekerheid heb je natuurlijk nooit. Er kan altijd iets gehacked of gestolen worden, daarnaast deel je ook je belangrijke documenten met het bedrijf. Ookal hebben ze er waarschijnlijk niets aan, je wilt niet dat deze belangrijke documenten in verkeerde handen vallen. Het voordeel van een digitale kluis is wel dat de documenten versleuteld worden. het is dus zeker niet makelijk om deze te hacken en de versleutelde documenten te kraken.

opstalverzekering
Vergelijk & Kies: waarom niet minder betalen voor hetzelfde?

Ons motto: waarom zou je meer betalen voor dezelfde verzekering, hetzelfde abonnement of exact hetzelfde product