De palletwikkelaar: een noodzakelijkheid voor elk productiebedrijf

Dit is onder productiebedrijven natuurlijk een welbekend feit, want wie gaat er nou op lange termijn met de hand wikkelen? Palletwikkelaars zijn noodzakelijk voor bedrijven om er voor te zorgen dat producten niet beschadigt raken en om de pallet stabiel te krijgen. Maar welk type palletwikkelaar is nou het beste voor uw bedrijf? Om dit te achterhalen zult u een aantal factoren in gedachte moeten houden.

Soorten palletwikkelaars

Er bestaan 3 verschillende soorten palletwikkelaars. Draaitafel palletwikkelaars, arm palletwikkelaars en ring palletwikkelaars. Ring palletwikkelaars worden meestal niet gebruikt omdat de andere 2 soorten alles kunnen wat een ring palletwikkelaar kan én meer, waardoor deze overtollig wordt.

Armwikkelaars heeft een aantal grote voordelen; Het stilstaan van de pallet tijdens het wikkelen zorgt voor stabiliteit die niet mogelijk zou zijn met een draaitafel palletwikkelaar. Ook is een arm palletwikkelaar geweldig voor zware ladingen, want de machine slijt minder snel.

Een draaitafel palletwikkelaar zorgt er voor dat de pallet roteert, waardoor het proces sneller gaat, ook bespaart u verder op folie met een draaitafel wikkelaar.

Semiautomatisch of vol automatisch?

Naast de verschillende soorten palletwikkelaars zijn er ook nog 2 verschillende types; Semiautomatisch en vol automatisch. Een semiautomatische palletwikkelaar vereist een operator die naast personeelskosten ook afhankelijk is van de snelheid van de palletwikkelaar.

Vol automatische palletwikkelaars worden vaak gebruikt als er geen of weinig personeel aanwezig is om de machine te bedienen. Een voordeel van vol automatische wikkelaars is dat er meerdere wikkelprogramma’s ter beschikking zijn, dit zorgt er voor dat de machine haar programma wijzigt als er lichte/zware ladingen komen. Hierdoor hoeft er dus geen operator bij te blijven!

Hopelijk heeft dit artikel u geholpen met het kiezen van een passende palletwikkelaar voor uw bedrijf!

Vergelijk & Kies: waarom niet minder betalen voor hetzelfde?

Ons motto: waarom zou je meer betalen voor dezelfde verzekering, hetzelfde abonnement of exact hetzelfde product