3 tips voor het vergelijken van autoverzekeringen

Het afsluiten van een autoverzekering is geen alledaagse klus. Daarom is het niet zo vreemd dat u misschien niet weet wat er allemaal bij komt kijken. U moet namelijk met meerdere factoren rekening houden. In dit artikel gaan we aan de hand van een aantal tips vertellen waar u om moet letten bij het kiezen van de juiste autoverzekering.

1. Eigen risico bepalen

Eén van de belangrijkste onderdelen is he eigen risico. Dit is het gedeelte dat u zelf betaald bij eventuele schade. Normaal gesproken ligt dit bedrag rond de 150 euro, maar u kunt er ook voor kiezen om een hoger bedrag te accepteren. In dat geval krijgt u korting op de premie. Bij een lager bedrag dient er een toeslag te worden betaald. Bedenk dus van tevoren of u dit omhoog of omlaag wil hebben of dat het standaard bedrag voldoende voor u is.

2. Schadevrije jaren

De schadevrije jaren spelen ook een grote rol bij het afsluiten van een autoverzekering. Bij ieder schadevrij jaar klimt u omhoog op de zogenoemde Bonus-Manus Ladder. Dit houdt in dat hoe hoger u staat, hoe meer korting u krijgt van de verzekeraar. Hierdoor krijgt u een lagere premie en dat is weer gunstig voor de portemonnee. Nu heeft iedere verzekeraar zijn eigen regels met betrekking tot het stijgen op de ladder. Vaak kunt u de afspraken en regels terugvinden in de polisvoorwaarden van de verzekeraar.

3. Juiste dekking

Bij het afsluiten van een autoverzekering moet u tenminste beschikken over een WA-dekking. Mocht u halsoverkop een ongeluk veroorzaken, dan bent u gedekt voor alle mogelijke schade die er bij berokkend is. Echter kunt u ook nog een gradatie hoger inzetten door een WA + Volledig Casco dekking te nemen. Vaak wordt deze dekking gekozen bij de jongere auto’s, omdat veel bestuurders het zonde vinden als er meteen schade aan hun nieuwe voertuig komt. Wat u hiervoor betaald, verschilt per verzekeraar. Wij wensen u veel succes met het vergelijken en afsluiten van een nieuwe autoverzekering!

Vergelijk & Kies: waarom niet minder betalen voor hetzelfde?

Ons motto: waarom zou je onnodig veel betalen voor een verzekering die dezelfde dekking heeft als een goedkopere verzekering, of een duur telefoonabonnement hebben met evenveel minuten, SMSjes en MBs als hetzelfde abonnement (maar dan goedkoper) bij een andere telecomprovider. Besparen op uw energierekening is voor de meeste mensen de grootst mogelijke besparing.